L5 (Lagrange 5) - Web-Sorozat
  • [NST]Cifu
    #7
    @Sanyicks: Nyilván sose lesz egy hard sci-fi olyan népszerű, mint egy "kommersz" sci-fi. Hiába "kult" a 2001 és a 2010, az emberek elsöprő többsége a sci-fi hallatán a Star Wars-ra (amit ugye ráadásul sokan nem is tartanak sci-finek), Star Trek-re, Stargate-re, Babylon 5-re, stb.-re gondolnak. De ettől még úgy vélem, hogy egy topicot megérdemel, és ha egy ember már innen értesült a sorozatról, akkor megérte megnyitni... Top10 topic sose lesz, de talán jobb is így. :)

    @Sir Quno Jedi: Boldog szülinapot!

    Igen, van egy kis Találkozás a Rama-val szájíze, de akkor a történet sok már sci-fiből is merített, amelyek a Föld kihalásáról/hallgatásáról szól (Majmok Bolygója, hogy egy példát említsek).

    A Találkozás a Rama már csak azért is érzékeny pont, mert ugye úgy néz ki, hogy abból se lesz egyhamar mozifilm (megint meghatározatlan ideig eltolták, mert állítólag továbbra sincs értelmes forgatókönyv, David Fincher ideje meg legalább 2013-ig be van táblázva...).

    Nagyon örülnék egy Space 1999 szintű Sci-fi sorozatnak, de úgy tűnik arra várhatunk egy jó ideig még. Az L5 első megközelítésben minden esetre kellemesnek tűnik, szóval belé vetem minden bizodalmam. :)


    Amúgy a múltkor elfelejtettem belinkelni a Teaser-t, ime a pótlás: