• Jonah
    #8
    Az egységes mobiltöltő megalkotása egyébként közel sem volt egyszerű feladat, a gyártóknak számos technikai akadályt le kellett küzdeniük. Az egyik az volt, hogy az akkumulátorok technológiailag különböztek egymástól, az elektrokémiai felépítésük nagyon eltérő volt. Emellett az egyes telefonok különböző feszültségű és kapacitású akkumulátorokat használtak. Éppen ezért úgy tűnt, hogy szinte lehetetlen egy egységes töltő megalkotása. Manapság már azonban a mobilok szinte kizárólag lítium-ionos akkumulátorokat alkalmaznak és ez megteremtette az univerzális töltő kifejlesztésének lehetőségét.


    Aki ezt így leírta, semmit nem ért sem az akkumulátorokhoz, sem az elektronikához. Már régóta DC-DC kapcsolású töltők vannak a mobilokban (kb. mióta létezik), tehát a lehetőség mindig is adott volt. Pusztán nem volt érdek. Mert jó reklámnak, amúgy meg a kb. 600 forintos töltőért elkérhettek még pár ezrest.


    A megállapodás az Apple, az Emblaze Mobile, a Huawei Technologies, az LGE, a Motorola Mobility, a NEC, a Nokia, a Qualcomm, Ra esearch in Motion (RIM), a Samsung, a Sony Ericsson, a TCT Mobile (ALCATEL), a Texas Instruments és az Atmel készülékgyártók között jött létre.

    A Texas Instruments és az Atmel SOHA nem gyártott mobil készüléket. Pusztán alkatrészeket gyárt, akár mobilokba is, utóbbi pedig tisztán félvezetőgyártó.