Sok esetben megfelelőek ezek a megoldások is (google docs, pdf), ezzel valóban megoldhatod a megjelnési különbséget, de ha már függvényeket is kell használni (pl. számítások, összegzés, költségek, komolyabb esetben cash flow meg ilyenek), vagy formázásnál többet szeretnél, mint egyszerű betüméret,bekezdés,középre igazítás (pl. oldalszámozás, meg ilyenek), azokat már Microsoft Word -ben lehet a leggyorsabban szépen megformázni (az egyszerű szalagsáv, ami miatt nagyon gyorsan el lehet érni bármit, az egérre történő azonnali előnézet, és számos ilyen mellett).
GoogleDocs inkább a Wordpaddal hasonlítható össze, nem a Microsoft Office -al. :) PDF szerkesztéshez meg megint azt találtam legjobb megoldásnak, ha Microsoft Office-ból mentem el abba (amihez le kellett szedni plugint), mert amiket próbáltam PDF szerkesztőket, katasztrofálisak (Nitro PDF, Foxid PDF editor, meg még valami), ha tudsz normális szerkesztőt azt szivesen venném.Szakmai angolon pdf -ben kaptuk meg a könyvet (lehetett kinyomtatni vagy laptopon is dolgozni), azt is word -be kellett átkonvertálnom, hogy tudjunk dolgozni akik laptoppal voltunk.