• Globalmaster
    #7
    Úgy kellene csinálni ezt az egészet, hogy lenne egy óriási központ (feladatkiosztó), amelyen belül lennének az alközpontok(ezek megkapnak egy feladatot). Az alközpontokon belül pedig több alegység lenne. ---> Ezek az alegységek egymás közt versengenek, hogy ki tudja eredményesebben megcsinálni azt az adott feladatot.

    Például gondolkodtam már azon, hogy mekkora előrelépést jelentene az űrkutatásban, ha minden ország összefogna, és együtt, egy hatalmas vállalatként vinnék véghez a célokat. Mondjuk ennek eredményeként -teljesen elrugaszkodva az aktualitástól- még a mi korunkban utazhatnánk fénysebesség trilliószorosával kolonizált bolygókra, vagy más civilizációkhoz. Hát nem jó lenne?

    Viszont, ha egy cégként működik az egész, attól még nem lesz számottevő fejlődés. Ezért kell koordinált versenyt teremteni. Vagyis egy irányítás alatt létrehozni a konkurenciát.
    Nem jó ez így, ahogy most vannak a dolgok... Az USA csinál egy jó rakétát, az oroszok csinálnak egy perfekt űrkabint. A finnek irányítása alatt gyártanak egy jó telefont, az amerikaiak egy jó mobil operációs rendszert készítenek. >Lehetne sorolni napokig.< Ez lop ettől, ez lop attól... Az egyiknél megvan a technológia, a másik meg még azzal van elfoglalva, hogy beérje az elsőt. Nemhogy az első átadná a technológiát az elmaradottnak (akár ingyen, akár térítésmentesen), hogy gyorsabban, jobban fejlődhessen a világ.

    Vannak hátulütői a felvetésemnek, de ezeket most nem részletezném, mivel a hülye csinál magának negatív reklámot:D

    Szóval all-in, oszt gyerünk a Zoulon-rendszerbe hiperűrugrással MINMEGHALNI.