• NEXUS6
    #13
    Értelmetlen közhely gyűjtemény.

    "A mai internetnek sok esetben hiányzik a szépsége és technikailag abszurd, hogy különbözõ kommunikációs folyamokat kell párhuzamosan követnünk, többek között a chatablakokban, az e-mail fiókokban, a Facebookon vagy a Skype rendszerében. Úgy vélem, a jövõben egyetlen kezelõfelületen lesz elérhetõ minden"
    Hát márpedig a cset nagyon jó amikor nem akarsz vagy tudsz hangosan beszélni. Csetelni egyszerre több emberrel lehet, és teljesen más egyfajta megszakított ritmusa van. a beszédhez képest.
    Mellesleg nem értem a csókát, most az egységesítés/centralizáció ellen van, vagy nem? A gazdagság is ez, csak pénzben kifejezve. Ha a Fészbúk valamiért kritizálható, az az, hogy direkt pénzzzé konvertálja az emberi kapcsolatokat, egy egységes rendszer milyen lenne már? Nagytesó meg mármost masztizik a sarokban a cikket olvasva.


    "Mosolyogva említ egy példát: hiába volt a Microsoftnak egy sikeres operációs rendszere (DOS), amint a felhasználók meglátták az Apple Macintosh számítógépein futó szoftver kezelõfelületét, a redmondiak kénytelenek voltak igazodni az új szabványokhoz."
    Én meg röhögök ezen a példán, mert úgy nagyjából nem így volt.
    Amikor az M$ átadta az IBM-nek a gyík, occsóért mástól beszerzett OS-ét, akkor mutatta be az Apple az első GUI-val felszerelt gépét. 1980 körül.
    Az emberek nagyrésze kb 1 évtizedig szart a grafikus OS-ekre. 1990 körül, amikor elindult igazából a PC forradalom, még mindig mindenki csak gyík DOS-t, valami alternatív OS-t, és estleg win 3-at használt. Az Apple mellesleg épp szétesőben volt Jobs csak a 90-es évek másodok felében tért vissza, miután a M$ megcsinálta az első sikeresnek mondható GUI-val felszerelt OS-ét a W95-öt. Ami a modern külső mögött egy ősöreg belsőt cipelt még mindig.
    Jobs megérezte az idők szelét mert azóta is ezt a filozófiát követi, amiben láthatólag a M$ megelőzte őket: lexarni a forradalmi újdonságokat, egy átlagos, hw/sw-be rakd bele azt, amit az emberek éppen eltudnak fogadni, semmi forradalmaskodás, kicsit jobb termék, rengeteg marketinggel leöntve.