• Zolorado
    #13
    "Nem az a cél, hogy felesleges termékeket gyártsanak, és amennyiben tovább hasznosítható a régi termék, akkor ezt engedni kell"

    Igazad van, a helyes kifejezés: "fogyasztói társadalom". Elhitetik velünk, hogy szükségünk van az új dolgokra (marketing powa), tökéletlen termékeket készítenek, hogy azt hamarosan le kelljen cserélni, stb...

    A cikkben nem magának a programnak, hanem a liszensznek a sorsáról van szó. Azért egy program más tészta, mint egy könyv: amikor feltelepíted, akkor nem egyszerűen használod, hanem lemásolod azt a gépedre. Ezért a lemez eladásával neked is megmaradhat a szoftver, és más is használja. Olyan, mintha eladnál egy könyvet, az neked is megmaradna.

    De hiába veszel egy használt pl crysis játékot, mert a liszenszt nem tudják átruházni rád, nem tudsz beregisztrálni az EA-hoz, nem tudsz multizni, stb, esetleg még aktiválni sem tudod, mert egyszer már valaki aktiválta azt.

    Ha nem lenne ilyen cécó ezzel a kalózkodásvédelemmel, hogy online aktiváció, meg ilyesmi, akkor sima ügy lenne: adom a lemezd, adom a programot.