• Madve
    #43
    "Mindkettőt imádom (n8 ip4) az androidot részemről hagyom a használj ubuntut arcoknak."

    Amúgy meg nokiának amúgy sem feküdne egy zárt rendszer, amire nem tudna szabadon fejleszteni. Anélkül nehézkes lenne hardveres újdonságokat bepakolni a telefonjaiba.

    Csak szólok, hogy kezdheted a symbiant is utálni, mivel már az is nyíltforrású egy ideje, szóval ebben hasonlít androidhoz.

    Ubuntut meg én is használok, ha win7 nem olyan lenne, mint amilyen lett (többek között egy csomó linuxból lenyúlt cuccnak is köszönhetően)akkor már végleg le is írtottam volna minden wint a gépeimről.

    De ha ennyire tartózkodsz a nyílt forrástól, akkor vlc-t se használj filmlejátszásra, ne használj divx-es dvd lejátszót, sem routert, de még egy mp3 lejátszós autórádiót se vegyél. Mellékesen meg ha nem vagy hard gamer, vagy nem vagy nem valami spec programot használsz amit csak win alá írtak meg, akkor nem is feltétlenül tűnne fel, hogy linux van a gépeden, mivel a populárisabb programokat már linuxra is fejlesztik egy ideje, gondolom microsoftnak már nincs annyi pénze, hogy mindenkit fizessen, hogy csak az ő rendszerére fejlesszenek, és így tegyenek winfüggővé. Miután a programok ott vannak, az bőven elég az átlagfelhasználóknak, mivel általában csak egy maroknyi programot használ a többség, és számukra az oprendszer meg csak arra van, hogy elfuttassa ezeket, szinte soha nem nyúlnak máshoz, ami az oprendszert "érintené".

    Egy egyszerű teszt: Egy nyelvtudás nélküli ember gépére rakj fel egy angol windowst, de minden programot magyarra állíts, vagy annak a magyar verzióját telepítsd. Amikor az elején bootoláskor meglátja a welcome feliratot, és bepánikol, hogy nem magyar, akkor mondj neki annyit, hogy nem kell megijedni, minden magyar, ami meg angolul van, azzal meg úgysem találkozik. Nekem eddig mindig az jött ki, hogy igazam van. Innentől tökmindegy mi van a gépen, ha az a maroknyi program elérhető az adott rendszerre.