• Madve
    #40
    "A theme-ekre gondolsz?"

    Nem. Shellre. Itt van egy pár videó: spb mobile shell
    Ez meg 2 félét is mutat: spb+ndesk
    Itt meg spb összehasonlítva androiddal: spb+android

    "de Win7 megoldása jött be, hogy kitenni a főoldalra a legfontosabbakat, amik mozognak, folyamatosan van rajtuk info, stb, a maradék meg megy a jobb oldali listába."

    Azokat widgeteknek hívják, és gyakorlatilag mindegyik okostelefon támogatja (android, symbian, ios, és persze wp7) nincs benne semmi újdonság, ha megnézed a cikkbe szúrt képén az n8-nak, akkor ott is láthatsz egy párat. Azokon túl meg ott van a menü. De ugyanúgy tudsz ikonokat is kipakolni, teendő listát, kedvenc névjegyeket görgethető formában, rss olvasót, meg van intelligens widget is, ami megtanulja a szokásaidat, és ha pl estére némítani szoktad a telefonodat, akkor automatán meg fogja csinálni, szól, hogy dugd töltőre a telefonod, mert nem lesz elég az akkud töltöttsége az átlagszokásaidhoz mérten, stb... A maradékra meg ott van a menü szépen mappákra osztva...

    Látom te is azok közé tartozol, akik nem jöttek rá, hogy mi van a kezükben...

    "mert az N8-ban LCD kijelző van (asszem)"

    OLED

    Látom te is max messziről láttál n8-at, ezért mellékeltem a specifikációt is. Amúgy az iphone 4-ben van lcd.

    "Skype meg MSN meg már volt rá"

    A chat részük működik, az is késéssel. A hanghívást meg elfelejtheted, a wp7 hiányosságai miatt perpillanat megoldhatatlan, és azonos probléma miatt késik rajta a cset is. Én pl. nem azért rakok skype-ot a telefonomra, mert azon akarok pötyögni, tehát számomra ezen is elbukott.

    "Nem értem miért írtam volna le magam vele, vagy most mi van?!"

    Te ecsetelgetted, hogy egy telefon okosségét a rá letölthető alkalmazások mennyisége határozza meg... Olvasd vissza magad. Ezekután kijelented, hogy olyan telefont veszel, amire többi telefonnál kevesebb alkalmazás van.

    "Vannak hiányosságai az OS-nek, de ezeket majd szép lassan befoltozzák."

    Nagyok, és hasonlók miatt szidja mindenki a symbiant, éppen ezért nem veszik észre, hogy közben megjelent a v3 amiben minden korábbi hiba javítva lett.

    "egyszerűbben megoldható internet thetering"

    Ez gyakorlatilag sohasem volt probláma symbian esetében. A telefonod mindig is működött modemként, faxolni is tudtál vele, a 3g óta meg nem adathívást, hanem adatkapcsolatot használ. Erről beszélek, ha az emberek vették volna a fáradtságot, és megismerkedtek volna a symbiannal, akkor csak unottan ásítottak volna egy ios-t vagy windowst futtató telefon láttán, és egy gyenge legyintéssel elfelejtették volna. Symbian mindent évekkel ezelőtt tudott, amit most újdonságként reklámoznak a jelenlegi telefonoknál, és a nokia most is hozott telefonra újdonságokat elsőként, mint ahogy szokott, és nem csak egy ugyanolyan telefont hozott ki egy másik rendszerrel, ahogy a többiek. Ilyenek pl:
    usb otg
    bluetooth 3
    dab rádió

    Ezek mellett egy fasza 2 verziószámnyit javított symbian, amit még továbbra is fejlesztenek, amit tényleg arra használsz, és úgy alakítasz ahogy neked tetszik, nem pedig azt tudja, és úgy és arra használod ahogy azt kitalálták neked.

    "Azért indultam ki az 5800-ból, mert ha azt és még pár másik érintős nokiát úgy adják ki, hogy még a menüje is akadozik, akkor miért gondolhattam volna, hogy majd egy másikat nem úgy fognak? lehet hogy gyengébb benne a proci, kevesebb a memória, de akkor tudjon kevesebbet, csak ne akadozzon már akkor is, ha legörgetek."

    5800-nál akkor akadt a menü, ha túl sok program futott a háttérben, vagy ha az üzenetek, vagy az alkalmazások mappát nyitottam, amiket a lassú memkártyáról olvasott, amiről futottak a háttérben az alkalmazások is... Alapvetően tényleg gyenge hardver volt, de ha már olcsó telefont vettél, akkor ne várj egy class 2-es memkártyánál jobbat gyárilag, és nem árt ha ésszel használod. egy class 4-es kártyával, meg megfelelő odafigyeléssel az sem volt rossz telefon. Még most is van a fiókomban egy, meg barátnőm is elvan az övével, annak ellenére hogy eleinte ő is megilyedt a lassulásoktól, de miután megtanítottam a használatára megszerette, most meg csak azért gondolkodik néha a cserén, mert a irigyli a kamerát az n8-amon.