• Gladiator
    #37
    "Mint írtam cserélhető... Akár Htc-hez hasonló felületed is lehet. Ilyet nem csinálsz meg egy iphone-al, de wp7-el sem."

    A theme-ekre gondolsz? Pont tegnap néztem végig, de egy normálisat sem találtam. Amúgy iphonera is lehet például win7-es témát tenni. De egyébként nekem az elavult kinézet mellett a legnagyobb bajom az androiddal, ios-sel, symbiannal, hogy a menüje csak ikonokból áll, 120 ikon egymás után, azt találd meg, ami kell. Ok, lehet már mappát csinálni, de Win7 megoldása jött be, hogy kitenni a főoldalra a legfontosabbakat, amik mozognak, folyamatosan van rajtuk info, stb, a maradék meg megy a jobb oldali listába.

    Kijelzőn kár veszekedni, nekem az egyik legfontosabb része egy telefonnál. Tedd egymás mellé a kettőt. Ég és Föld. Az akkuja meg bírjon annyit, hogy egy napig elmenjen, este úgyis ott a töltő az éjjeliszekrényemen. Max utazásnál látom ennek hátrányát. Egyébként egyáltalán nem biztos, hogy kevesebb ideig bírja, mert az N8-ban LCD kijelző van (asszem), a Saamsungban meg Super AMOLED, ami jóval kevesebbet fogyaszt. Így hirtelen kigooglezva az OLED 60%-kal fogyaszt kevesebbet az LCD-nél, a Super AMOLED meg még az OLED-él is kb. 30%-kal kevesebbet. Úgyhogy még az is lehet, hogy én fogom vígan használni a telefonom órákig, miután a tied lemerült.

    A 7000 alkalmazásból én fogok kb. 30-at használni, úgyhogy felőlem lehetne rá több 100 ezer is, mint szifonra. A legfontosabbak már megvannak rá és fél év múlva már nem hiszem, hogy bármelyik fontos program is hiányozna. Skype meg MSN meg már volt rá, csak Lil'Messenger volt a program neve, de Microsoftnak nem tetszett, hogy Messenger van a nevében, ezért törölte. De pár napig elérhető volt, sokan le is töltötték, működött (működik) faszán. Valszeg egy névváltás után hamarosan jön újra.

    Tény, hogy a 8 giga kevés, amiatt én is húztam a számat.

    "Ez jó vicc volt, de csak magadat írtad le vele. Pláne hogy pont előtte írtad, hogy veszel egy wp7-es telefont. Ezt is írtam, ha az emberek 10 év alatt megtanulták volna használni az egyszerűen kezelhető symbiant, akkor az iphone-nak esélye nem lett volna, de most már hozzáteszem a wp7-nek sem."

    Nem értem miért írtam volna le magam vele, vagy most mi van?! Mitől lesz okos a telefon? Attól, hogy mik vannak rá. A Win7-re ok, kevesebb van, de mint mondtam pár hónap és nem hiszem, hogy lesz olyan fontos alkalmazás, ami ne lenne rá. Én meg egy szóval se mondtam, hogy okostelefont akarok venni, vagy hogy nekem az alkalmazások a fontosak, úgyhogy max te írtad le magad azzal, hogy nem tudsz szöveget értelmezni.

    Vannak hiányosságai az OS-nek, de ezeket majd szép lassan befoltozzák. Az első frissítés után már nagyjából jó lesz mindenre, amire nekem szükségem van (mondjuk egy egyszerűbben megoldható internet thetering (nem tom hogy kell írni) jobb lenne). Szerintem sokkal több fantázia van benne, mint a Symbianban és a Nokia rendszere pár éven belül már csak az alsó és közép kategóriás telókban lesz megtalálható.