• NEXUS6
    #81
    "Ezám a pofalemez: hoztál két témát, közölted, hogy így meg úgy van, aztán mikor bebizonyítottam, hogy nem, még neked áll feljebb... :)"

    Őööö, mit is bizonyítottál be? Hogy a rendszerváltás óta hatványozottan nőtt a bűnözés, ami aztán (papíron) ma már stagnál? Én mit is mondtam, ezzel kapcsolatban?

    "Hát ha neked az okoz örömet, hogy az átkosban a vájár hatvanezret kapott, az orvos negyvenet, a titkárnő meg harmincat, megvalósítva ezzel a közel egységes jövedelemviszonyokat, akkor vándorolj ki Észak-Koreába, ott még élvezheted ennek a csodálatos rendszernek az előnyeit."
    Számomra amúgy nem az átkos, a komcsi rendszerek jelentik az igazi példát, de sajnos te mindenre rárabolsz, mint harcikutya, ami valamilyen szempontból is hasonlít erre. Amúgy Norvégiában, ahol talán a világon a legjobb az életminőség a legkisebbek között van a bérek közötti különbség, és talán a legnagyobbak között az állam újraelosztása. Iszonyú keményen kézben tartják a bevándorlás politikát, alacsony szintű a bűnözés, meg ilyenek.
    Sehol nincs az megírva, hogy Magyarországnak olyan kuplerájnak kell lennie, mint most.
    Vazze, ha minden igaz, te is éltél az átkosban. Apró kis különbségek tudod, Pl. akkor ilyen szinten azért nem voltak lepukkanva a közterek, az épületek, mint most. Kelenföldön leszállok a vonatról, megijedek, hogy ez már a Balkán, pedig az átkosban sem volt túl jó állapotban.
    Ja és lehet, hogy nem nagy, de az embernek akkor volt perspektívája. Elvégzi a fősulit, egyetemet elkezd melózni, összejön a kis lakás, megy felfelé a szamárlétrán, kis család is alakul, de közben nincs akkora gond a gyerekek nevelésével taníttatásával, meg hogy mi lesz a nagyival, ha nem tud magáról gondoskodni. Ma ezek mindegyike egy embernek kész krízis egyenként is.

    "Így leszünk mi az egyik legsavanyúbb, legutálatosabb, kicsinyes irigységgel napi szinten élő, az egyik leginkább egymás torkát maró nemzet a világon. Láttam már pár nációt, tudom, miről beszélek. Egyszerűen röhögnöm kell a sok savanyú pofától, ha hazamegyek."
    Ezzel egy szinten egyetértek, én is voltam Nyugat-Európában 1-2X és pl tudom, hogy az UK-ban milyen viszonyok vannak. De azért nekem nem az a mérce, az hogy sok szempontból tényleg rosszabb a helyzet. Most örüljek annak, hogy igaz, hogy a nyugdíjas emberkék halálra fagynak, meg romlik az EÜ rendszerünk, a közbiztonság, mint állat, de olyan ótvar viszonyok társadalombiztosítás területén, mint ott, vagy Amcsiban, még nincsenek. És persze örüljek, hogy néhány emberke meg városi telepjáróval furikázik, mert értelmes kocsit már beszerzett, az én jövedelmem meg csökken, mert abból fizetik az állam lukas költségvetését, a felvett kölcsönöket, ami végül is vállalkozóékhoz, a bankokhoz, politikusékhoz folyik.
    Nem tőlük sajnálom, kapjanak 10X ennyit, de értsd meg, hogy nem emelkedett lényegesen a fizum vagy 8 éve, még az inflációt sem követte le, pedig magasabb beosztásban dolgozom. Én legalább a mostani adószabályok miatt valamivel többet keresek, ezt viszont a kollégáim többsége és pont azok akik nálam sokkal jobban rá vannak szorulva nem mondhatják el! Akkor most miért is legyek hepi? Mit kéne látnom amitől rózsaszín a világ? Haverom inkább eladta a saját lakását (amin még ott volt a banki hitel mellesleg) és albérletbe költözött, csak hogy a VIII. kerből elszabaduljon. Elhiszed, hogy ő nem tud mosolyogni az azonos című animációs filmen. Még nem, majd eltelik pár év és talán megszépülnek az emlékek.

    "Akkor miért akarsz kommunizmust? A nagy szolidaritásba az is beletartozik ám, hogy tőled elveszik, és a szegényeknek adják. Máshogy nem lehet a fránya különbségeket kiegyenlíteni. Ezért harcolsz, ezt akarod? Köszi, de én nem."
    Mint fentebb láttad én nem a komcsi rendszert akarom, én egy élhető rendszert akarok, ahol nem az van, hogy azért kell a sok pénz, hogy a valóságot a világot kizárd a sajátodból.
    És ha ennek az az ára, hogy elveszik a pénzemet, és akár még többet vesznek el sem zavar, ha azokhoz kerül, akiknek szüksége van rá és nem azokhoz, akiknek az én pénzem még az ovis csemetéjének zsebpénzre sem elég, de én nyugodt szívvel tudok kimenni az utcára. Nem kell minden nap az emberpiacot néznem, a mocskot a Moszkvatéren, meg ilyenek.
    És ha utána nézel láthatod, hogy van ilyen. Ez ráadaásul Európa legfejlettebb társadalma, elvileg kapitalizmus és igen a te mércéddel felháborítóan magas az elvonás és az újraelosztás szintje. Ja és a leggazdagabb EU-s országok közé is tartozik.
    Bocsika.