• Balumann
    #70
    Gondolkoztam azokon a kérdéseken, amiket tegnap feltettél. És valóban arra jutottam, hogy nem fogok tudni értelmes választ adni.

    "Miért kell nekem tudni, hogy a buszon az a benga állat, aki meg akar késelni az cigó, nigger, vagy Árpád apánkkal jött lovon? Felmutatom neki az "átfogó képem", és ettől majd lepetézik, zokogva leborul, vagy mi van?"

    Felteszek 1-2 hasonló kérdést. Miért kell egyáltalán értesülni a hírekről, hogy hol mi történt, mennyire súlyos a bűnözési ráta vagy ilyenek, mire mész ezzel ha valaki le akar késelni? Avagy miért érdekel, hogy ki volt az elkövető meg mire ítélték el, miben segít ez neked?
    Miért lehet külön cigányzenéről beszélni, miért nem lehet csak azt mondani, hogy zene, ennek is nyilván csak rasszista okai lehetnek, hiszen semmi lényeg nincs benne.

    "Látom, már mindketten eljutottatok odáig, hogy a számok hazudnak, ha nem azt mondják, amit hiszek. Sok erőt és kitartást nektek a valóság elleni harchoz ;)"

    Valóban, tévedtem ill. túloztam az arányokkal lehetséges, tapasztalataim mást mondanak, de ez lehet azért is van, mert a környékemen nagyon sok cigány él (szembelévő épület csak romákból áll, mi épületünkben is 4 lakást birtokolnak), illetve sokat járok esténként is a belvárosba (nem egyszer volt, hogy azthittem nem jövök haza élve, kivétel nélkül romák kötekedtek). Múltkor voltam fültanúja egy beszélgetésnek 4-6 -oson, az büszkén mesélte hogy a "mocskos zsaruk" már 7 alkalommal bevitték, de megúszta. Környékemen 2-3 havonta legalább 1 eset van, amikor ki kell jönnie a rendőrségnek, mert megakarják egymást ölni. Alattunk lakó drogokat árult, el is kapták, természetesen bűntetés nélkül.

    Lehet jönni a számokkal, hogy azok mást mutatnak, nekem a börtönök aránya egyáltalán nem mutat mást, sőt, pontosan alátámasztja a kurucinfot is. Egy normális országokba az itteni romák fele már rég börtönben lenne, mert közveszélyesek. Aminek okai nem csak a szegénység, hanem a roma nevelési szokások és életmódi szokások megtartása is, ill. maga az, hogy ők hivatkoznak rasszizmusra bármilyen esetben. Ezek miatt kell külön kezelni.

    "Tehát azért van mondjuk 5% nemcigány bűnözési hír a kurucon, mert a nemcigányok ennyi bűnt követnek el. Ezt kár tovább magyarázni"

    A kurucinfo ugyanúgy foglalkozik nemcigány bűnözésekkel, ha úgy találja, hogy akár politika, akár média, vagy akár társadalmi okokból nem lépnek fel megfelelően, igazságtalannak találják a bűntetést, vagy ilyesmi. Belinkeltem Stohl András cikkjét, kb. 5 cikkben is foglalkoztak vele, és messze nem ő az egyetlen példa. Szintén foglalkoznak politikai dolgokkal, amikben szintén nem mindig jelennek meg zsidók vagy cigányok (háttérben sem).

    "Olyankor aljas módon befolyásolni akarnak. Vegyük el tőlük a muníciót, ne legyen rasszizmus Mo-on."

    A kurucinfo egyik fő célja ezt elérni. Eleve azt, hogy aki bűnt követ el, annak ne a személyes jogai legyenek a legfontosabbak, mert azt aljas módon ki is használják szinte kivétel nélkül. Töröljék el a kisebbség, romaság külön kezelését (pl. segélyezését), mindenkire ugyan azok vonatkozzanak aki Magyarországon él, kötelezzék az oktatást, munkát, stb..

    "Érdekes, ugyanezt mondta 1932-ben Hans is a zsidókról Nürnbergben... csak az uzsorásokat, azokat utáljuk. Aztán később lett pár túlkapás, hát istenem."

    És mi a véleményed mondjuk erről a verzióról. Kicsit igencsak egyszerűen írja le a háború menetét, de érdemes végighallgatni, mert logikus magyarázatot ad a zsidóellenességre a II. világháborúban, mégha nem is teljesen így történt. Az illető maga is zsidó, így elgondolkodtató, hogy ilyen befolyás mellett miért terjeszthette ezt? ^^ Kurucon mondjuk ennél jóval összetettebben mutatják be, és a zsidók szerepénél még ennél is többet tulajdonítanak. (továbbra sem az összes zsidó, de akikre céloz azok zsidók voltak).

    "És mi a helyzet a jogi tanácsadónak tanuló roma ismerősöddel, meg az osztálytársaddal? Fogd már fel, hogy amikor "romákról" beszélsz, róluk is beszélsz! Ők is csak attól félnek, hogy dolgozniuk kell? Meg nem képesek integrálódni? Meséld már el ezt nekik is, kíváncsi vagyok, mit szólnak hozzá, de ne lepődj meg, ha elküldenek anyádba."

    Bár fajilag romákhoz tartoznak, magyarnak tartják magukat, és nem veszik magukra (helyesen) a cigányozást. Nem segélyből élnek, dolgoznak, tanulnak, úgy élnek mint a rendes emberek, nem tartoznak bele abba a halmazba, akikre ilyenkor gondolni szokás. Mert mint próbálom magyarázni sikertelenül, ilyenkor nem a bőrszínre gondolunk, hanem első sorban a szokásokra, a közös tulajdonságokra, ami miatt külön kell kezelni a cigánybűnözést, akár a rendes bűnözéstől.

    "Szerencsére csak egy, és dől belőle a mocsokcigány meg zsidó összeesküvés. Masszív fajgyűlölő."

    Hát, ha pont kifogtál egy ilyet, akkor nem csodálom, hogy ez a véleményed. Nekem szerencsére nincsenek ilyenek. Youtube-n már láttam 1-2 -t, az egyik legjobb "1MagyarHarcos" nevü (csatornája is van, és minden videónál ott van szinte), olyanokat ír, hogy mostmár fegyverrel kell felvenni a harcot az elnyomóinkal szembne (ez egy az MTV ostromló bűntetéses videójánál volt, tehát politikusokra gondolt itt). Amikor finoman rákérdeztem hogy komolyan gondolja, szépen elküldött melegebb éghajlatra. Az tényleg beteg xD