• NEXUS6
    Au, oh, juj. Ez fájt! Na most aztán jól megkaptam.

Először is más demográfiai mutatókra nem reagálnál, szegénység növekedése, társadalom zártabbá válása, társadalmi különbségek növekedése? Na, ez nem érdekel?

Másodszor, mint alant, #34-es hszemben felvázolt kis szösszenetemben jeleztem, a cigóbűnözéssel kapcsolatban a bűnesetek statisztikájában, már a rendőrségen, a regisztráció fázisában történik "némi" torzulás.
    Van néhány rendőr ismerősöm azért, és sajna ezt ők is megerősítik. Egyszerűen nem veszik fel a jegyzőkönyvet, rengeteg esetben, csak hogy javítsák a saját statisztikájukat.
    Ez van. A statisztikák torzak, a valóság még annál is dúrvább, mint ami abból kiderül.
    Harmadszor, mint az az idézetedből is kiderül, azért a rendszerváltás után robbanásszerűen növekedett a bűnözés és aztán kb. 10 évvel később ez állt be egy sokkal magasabb egyensúlyi szinten, legalább is a statisztikák szerint.

Aztán: "Az ezredforduló körüli magyar társadalom bűnözése már hasonló méretű és szerkezetű, mint a hagyományos nyugat európai demokráciák bűnözése."
    Ez egy kellemes kis takaródzó szöveg, mert pl. ha az országok ilyen statisztikáját összehasonlítjuk, hogy 1000 főre hány regisztrált bűneset jön ki, akkor bizony Finnország a 3. Törökország az 54. Pedig kb fordítva kéne lennie. Mert ugye csak arról van szó ugye, ha a finneknél, ahol mondjuk az emberek talán az ajtót sem zárják, de eldobsz egy csikket, vagy az utcán iszod a sörödet, akkor komoly pszichológusi felügyelet melletti, deviáns viselkedés miatti gyógykezelésre és társadalmi munkára ítélnek. Törökországban meg ha nyilvánosan felpofozod a szomszédot, akkor a zsaru röhög csak rajta, hogy milyen gyik volt.

Szóval, akkor ez az egész szerintem kicsit öngól. De ha nem is, én jövök 11-essel!
    Vigyázz kicsit, kérlek!