• Balumann
    Holnap (vagyis már ma) megpróbálom értelmesebben összefoglalni, mert már összefolynak a betük, még annyit röviden, hogy:
    Neked hány ismerősöd olvassa a kurucot, és hánynál tapasztaltad eddig, hogy indokolatlanul faji előítéletei legyenek? Mert én is 2 és fél éve olvasom, és eszembe sem jutott a legjobb haverom roma barátnőét (aki egyébként jogi tanácsadónak tanul), vagy a roma osztálytársamat elítéletben részesíteni. Több osztálytársam olvassa, ők sem, sőt, a haverom is olvassa. Rokonaimnál ugyan ez a helyzet. Érdekes módon mindenki képes volt belátni, hogy sokszor túllőnek a célon, de az oldalnak nem a faji alapú gyűlöletkeltés a célja.

Te azt állítod, hogy az etnikum kiemelésének nem lehet más oka, mint a faji gyűlöletkeltés. Én említettem példát, hogy van, amire lehet, hogy neked nincs szükséged, nekem sem így. Ellenben személyes, és több közvetett tapasztalatom is van abból, hogy ők viszont akkor is rasszizmusra hivatkoznak, mikor abszolut köze nincs az egészhez (és ezt figyelembe veszik bizony mindenhol, legyen az lopás, testi sértés).

Másrészt, a kurucinfot napi többszázerzen olvassák. Milyen gyakori manapság az, hogy tisztességes roma állampolgárt megvernek, kirekesztenek, megtámadnak, vagy akármi? Én kurvára nem látok erre példákat, pedig vannak roma ismerőseim. Hol élnek félelemben romák, maximum attól félnek, hogy egyszer dolgozniuk kell, meg felelni azért amit tesznek.
    Jogos, hogy az embereket teszik felelőssé (legfőképpen az EU ill. az LMP politikusai) azért, hogy a romák nem képesek integrálódni?