• Balumann
    "Magyarázd már el nekem, hogy mi a különbség a "cigánybűnözés elleni fellépés" és a "bűnözés elleni fellépés" között. Máshogy kell tüntetni hozzá? Mást kell csinálni ellene?"

Teljesen mind1 mi ellen tűntetsz végülis, a cigányok, akik soha a büdös életbe nem lesznek hajlandóak dolgozni és beilleszkedni, úgyis rasszistázni fognak. Imént elmagyaráztam, hogy miért konkrétan a cigánybűnözés ellen tűntetnek, miért nem csak bűnözés ellen. Ennél többet én nem tudok tenni.

"208. oldal: a magyar börtönökben ülők kb. 50-60%-a volt cigány 2007-ben. Tehát simán hazudsz, vagy tudatlan vagy. Hozzátenném azt is, hogy a tanulmányok szerint a bűnözés nem a rasszal, hanem a szegénységgel függ össze, és a legszegényebbek is cigányok."

Nah akkor egyrészt:
    "[...]megoszlások az intézetben közvetlenül a fogvatartotakkal foglalkozók becsült számadatai alapján kerültek kiszámításra"
    Hát, nem tudom ez mennyire pontos, és nem szépített statisztika.
    Másrészt, a 99% lehet hogy erős túlzás, legyen 90%, de én ebbe beleértem az egyszerűbb verekedéseket (értsd súlyosabb testi sértések), a 20e Ft alatti lopásokat (amik rendszeresek náluk). Amúgymeg leszarom ezeket a statisztikákat, ha nekem az én környezetemben nem az a tapasztalatom.

"A segélyezés ellen kell tenni vagy a kultúrájuk ellen? :D Na fuss neki még egyszer. Érdekes, valahogy mindig zavarossá válik a dumád, amikor azt igyekszel magyarázni, miért fontos a bűnöző etnikuma..."

Ez így tényleg hülye mondat volt. De például létre lehetne hozni szervezeteket, kollégium-szerű iskolákat (ahova valami alapján, pl. hogy a szülő fogyaszt-e alkoholt, neveli-e bűncselekményre a gyermekét, stb..) ahol megpróbálnák kinevelni a rossz szokásokat. Mertha a szülő rossz példát mutat, akkor hiába minden más.

"Valahogy nem látom a "cigány" szóhoz a lábjegyzeteket a kurucon, hogy amikor azt írjuk, cigány, akkor csak a bűnöző cigányokra gondolunk. Ezt hívják ám rasszizmusnak, tudod."

Én meg világosan látom. Akkor most mi is van? ^^

"Röviden te azt állítod, hogy a kuruc cikkösszeállítása híven tükrözik a magyar bűnelkövetési statisztikákat... :DDD"

Én nem ezt állítottam.