• NEXUS6
    #50
    "A társadalomnak demográfiai szempontból elég xar az állapota"

    És ez máshogy lenne nem kapitalizmusban? A népességfogyás a 80-as években indult meg."

    Ja csak épp a nyolcvanas évek elejéig bébibumm volt, azt elfelejtetted? Pedig ha igaz az amit megadtál magadról a statban te is akkor születtél, vazze!

    "Van erről statisztikád valahol?"
    Vazzzeee! Na elmészte a büdös picsába!
    Mi az hogy van-e erről statisztikám?!!! Van képed itt akkora arccal előjönni, mint az ifaponyva és erre ilyen alapkijelentésekkel, amivel mindenki tisztában van, aki csak főiskolára járt és nem lógta el a társtud órákat, megkérdőjelezel. Statisztika kéne mi, adjon neked a káeshás radai rosseb statisztikát. Azt!

    "Én emlékszem egy száznapos programra is, ahol a közszférát megdobták 50%-kal, az adósságállomány meg mintha ezzel is összefüggne... persze azt már elfelejtettük."
    Mire gondolsz, hogy valamelyik kormány épp adott vagy a tantóbácsiknak, vagy a nővérkéknek a vérlázítóan alacsony pénzükre valami kiegészítést? Volt ilyen. De én mondjuk olyan 8 éve kb ugyan annyit viszek haza. Az utóbbi 3 évben még infláció szerinti emelés sem volt, a 13 havi + kafetéria nagyrésze ugrott.

    "Csak megjegyzem a gazdaság nem kaszinó, ahol van 2-3 emberke, akik nyernek is, de amúgy a vendégek nagy része folyamatosan veszít."

    Hát pedig nagyon sokszor így néz ki, többször, mint azt az átlagember hinné."
    Mondtam, már hogy elmész te a ... ja mondtam. Szóval ez egy érv akart lenni?

    "Jókor volt jó helyen. Kemény meló mi?"

    Én is pontosan ugyanezt mondtam. De miért nem te voltál ott, vagy az, aki sír, hogy milyen piszok gazdag?"
    Hááát vazze itt röhögök kínomban kétrétgörnyedve! Te tényleg egy ilyen mocskosgeci bűnöző állat lélekkel rendelkezel? Nem bírod fölfogni, hogy a rendszer rossz volt, és attól sem lenne jobb ha te, vagy én tudok jól kijönni egy ilyen üzletből? Ha lopok és nem kapnak el, attól még loptam vazze! Ha csak azért hogy nekem legyen 10 milkóm utcára teszek embereket, családokat lehetetlenítek el, pedig akár meg is tarthatnám őket, akkor egy szemétmocskosgeci vagyok ám. Attól hogy adott időben nem szerepelt a BTK-ban olyan bűncselekmény amire hivatkozva ezeket az embereket börtönbe kellet volna csukni, attól még iszonyat mocskos dolgot csináltak!

    "Gyakorlatilag szóba sem került, hogy a dolgozók résztulajdonosokká válnának."

    Aha, kárpótlási jegy reloaded... jobbat is tudsz, vagy csak ennyire futja?"
    Na eztet most hogy értetted kiskomám?
    Mert én ugyan nem kaptam kárpótlási jegyet, meg annak a munkásivadéknak a jórésze sem akik, meg akiknek az apja, meg nagyapja az életüket lehúzták a Weiss Manfréd művekben, meg az utódszervezeteknél alias Csepel Vas- és Fémművek. De persze mondjuk Weiss Manfréd örökösei meg esetleg kaptak.

    "Vazze, tényleg klónozni kéne Kádárt. Vagy inkább mindenkinek megmutatni saját magát 1990-ből, ahol fennhangon szidja a rendszert, hogy nincs telefon, hogy évekig vár egy autóra, hogy panelben lakik, hogy hiába vállalkozna, nem tud... rövid az emlékezete az embereknek, veled az élen."
    Ha hiszed ha nem ezeknek az embereknek a jórésze most is szídja a rendszert, csak mert azóta is panelban lakik, egy használt kocsit 10 évig hord ki, ócska mobilja van, nem tapi képernyős, és eszébe nem jutna vállalkozni, mert sajna nincs hozzá gyomra, hogy lopjon csaljon hazudjon, ami nélkül tisztelet a kivételnek, jelen magyarországi körülmények között ebből megélni nem lehet.

    Tisztesség, mond ez a szó neked valamit, vagy már olyan kibaxott trendi vagy, hogy ez a szó is már becsúszott az erkölcsi vakfoltodba?