• Magiszter
    #18
    TÉVEDÉS: Magad/közeli hozzátartozód ellen nem vagy köteles tanúskodni, éppen ezért nem kell megadnod semmilyen jelszót, vagy magadra/közeli hozzátartozódra nézve terhelő információkat közölnöd. Még bírói végzés ellenében sem vagy köteles megosztanod semmilyen jelszót (eleve nem is adnak ki ilyen végzést)!
    A rendőri intézkedés akadályozása pedig csak olyan esetre érvényes, amikor egy harmadik fél ellen folytatott nyomozást/intézkedést hátráltatsz közvetlen módon (közeli hozzátartozók más kategória). Az ellened irányuló minden nyomozás/intézkedés nem számít ennek és ezért megtagadhatod az együttműködést, vagy kötheted jogi képviselő jelenlétéhez azt. Persze nem örülnek ennek, de nehogy már csak kötelezettségeid legyenek, amikor vannak jogaid is.

    Ismétlem: BTK/PTK és alkotmány elolvasását erősen ajánlom, ügyvéd/bíró megkérdezését ha van rá lehetőség. Én megtettem és sok érdekes dologra derült fény.

    Megj.: Bár az vicc hogy ha nem vagy ügyvéd/ismered a jogaid, akkor azt csinálnak veled amit nem szégyellnek. Úgy veszik hogy ha nem ismered a jogaid, akkor nincsenek is. Ez is súlyos tévedés. Attól hogy nem tudod mihez van jogod, attól még azok a jogok érvényesek.
    Nah meg a magyar rendőrség is megér egy misét. Kb 4 éve volt hogy belekeveredtem egy kis incidensbe és a kiérkező rendőrt nekem kellett felvilágosítanom a jogaimról (akkoriban még frissek voltak a jogi tanulmányaim, ma már csak pár dolog maradt meg), meg hogy a BTK szerint mi olyan esetben a teendő. Persze néztek mint a moziban és már be is akartak vinni a többi fazonnal együtt, de mikor az ügyvéd ismerősömmel és a bíró rokonommal jöttem, rájöttek hogy mégis igazam van (felhívtak valakit előtte persze).