• NEXUS6
    #6
    Szerintem az a gond, hogy semmi nem az, mint aminek látszik, helyesebben, ami a hivatalos verzió róla.

    Itt van az internet ugye, mint egy monumentális információ/tudás halmaz. És az információ, a tudás hatalom. De mi jelenti a hatalmat akkor, amikor a tudásnak mindenki birtokában lehet?
    Nos igen, nem az információ, hanem valójában a titok, az az információ a hatalom, amit csak kevesen tudnak. Ez mindig is így volt és így is lesz.

    Na most akkor, hogy is van ez az információs társadalom korában, akkor, amikor az infó megállíthatatlanul áramlik felénk és tőlünk is tovább?
    Csak úgy, hogy az eddigi stratégiát az információ eltitkolására, rejtésére fölváltotta, kiegészítette az információ elfedése, a spamelés, a ddos, a hulladék infóval való elárasztás. Ez az amit valójában a net ad.
    Az információs társadalom csak az egyén rabszolgává tevésének új formája.

    És ha feltesszük, hogy az amit nyílt információs társadalomnak hívunk az az, hogy megpróbáljuk egy globális központból irányítani a világot, megszerzünk mi minden lényeges infót, de közben elfedjük az emberek tisztánlátását az általunk gyártott addiktív egyenhulladékkal, akkor diktatúra az az ország, ahol ennek útjában állnak.

    Mert az egyszeri polgár soha nem lesz teljes birtokában azoknak az információknak, amelyek alapján fölötte döntenek. Az információs társadalom annak a délibábja, hogy elvileg ez nem így van, de valójában az uralomnak, a rabszolgaságnak csak egy kifinomultabb módja. Az addiktív hulladék kívánatossá teszi ezt a globális cirkuszt és gonosszá azt, aki az egyszeri polgárt megakadályozza, hogy ehhez csatlakozzon.