Könyvek adás-vétele
 • Breki33
  #20
  Én most ezt a kétnyelvű könyvet keresem  "Még nagyon régen olvastam a Drága New-see c. könyvről, ami angolos lévén felkeltette az érdeklődésem, de akkoriban ennyiben is maradt. Aztán néhány év múlva egy könyvesboltban tett portyázás során bukkantam rá erre a könyvre és a Viszontlátásra New-seevalra. Mivel mindkettő nagyon olcsó volt (az egyiket többször átárazták), megvettem őket.
  Tetszett a könnyed stílusa, ahogy a különböző városok (Róma, Firenze, Jeruzsálem, Madrid, Bázel, stb.) nevezetességei mellett játékosan csöpögteti az olvasó fejébe a tudást. Már az első mondta is két nyelven indul, és ez a tendencia folytatódik a továbbiakban. A különböző városokban tett utazások végén, pedig egy U.i-ban kerülnek kikérdezésre az adott városban tanultak. De már a városnézés során is segít a szerző, ugyanis a fontosabb kifejezések dőlt betűvel vannak szedve és néhányukat többször elismétel. Külön segítség, hogy néhány szó magyaros kifejezése is szerepel a könyvben, azaz nem kell azonnal azon agyalni, hogy is kéne ezt kiejteni, ill. nem kell a szótár után kutatni.
  Bárki, aki angolul egy kicsit is tud már, hasznosan forgathatja ezt a könyvet, amit így jellemeznék: összeköti a kellemeset a hasznossal. "