sanyicks#41
A felsőoktatás kb 10%-tól várható valami féle visszaáramló pénz, és ott is lehetne azért csökkenteni. Csak az kapjon támogatást fizetős szoftverre akinek a tanulásához nincs más alternatíva(tehát tantárgyaktól függene). Akinek meg csak nem tetszik az ingyenes mert 2 napot el kéne tölteni az ismerkedéssel és megszokni hogy picit máshogy van de ugyanazt elérhető, és erre is lusta az ne kapjon semmit, majd rákényszerül egy kis ismerkedésre.
A másik 90% nem ad olyan szakmát, aminek bármi haszna is lenne, ráadásul aztán egy bölcsésznek, vagy jogásznak, vagy kommunikáció szakos embernek mi szüksége van windowsra, meg m$ office-ra.
Jártam főiskolára, ráadásul informatika szakra, de ott is szinte mindenki azért tette fel ezt az "ingyenes win/office", mert "ingyééé van" aztán tovább csinálta az winen amit addig a warezolton: cod, wow, msn, sorozatnézés, zene, iviv, fácsebúkolás, office meg "csak úgy, lehet majd valamire kell" alapon fel volt telepítve (én nem használtam ki egyiket sem, mert amúgy sem szeretek "csak úgy" alapon telepítgetni).
És nem csak itt, mindenhol így van a magyar államnál. Jár mindenféle dolog, azoknak is akiknek nincs rá szükségük, vagy akik nem is érdemlik meg, és ezért kell állandóan megszorítgatni mindenféle adókat kivetni, és még erre rájön a korrupció okozta hiány. A magyar állam nagyon gazdag lehetne, csak egyik oldalon dől a sokmilliárd, másik oldalon meg mintha kemencében égetnék el a 75%-át.
Ezzel a sok aprósággal, annyit lehetne megtakarítani ebben az országban, hogy az valami elképesztő, úgy hogy az átlagembert kár nem éri (csak a korrupt politikusokat, és az elvtársakat), de hát ugye ez csak álom, hiszen pont azok a bizonyos korrupt politikusok, és elvtársak döntenek minderről :)