• dchard
    #8
    Kedves cikkíró! Az hogy eddig is gondolkodás és utánajárás nélkül, tükörfordításban átvett több cikkedben is félrevezetted az olvasót, eddig mindössze az LTE-t hazudtad 4G-nek, de ebben a cikkedben már a HSPA+ is 4G-nek minősül. Vajon legközelebb a GPRS-t vagy az EDGE-t fogod negyedik generációs mobil technológiának beállítani?

    Amit a T-mobile csinál, annak semmi köze a 4G-hez. Csupán a jelenlegi (3G) hálózatukat frissítik. A 42megbites elméleti maximumot a dual-carrier nevű eljárással érik el, de a hálózat ettől még 3G-s marad. Ez a technológia semmiben sem különbözik a hazánkban is elérhető mobilszélessávú megoldásoktól, és a neve nem 4G, hanem HSPA+. Hazánkban is elérhető ez a technológia Budapest egyes részein, ha jó tudom a Vodafone hálózatán már van kereskedelmi célú HSPA+ szolgáltatás.

    Vagy a marketingesek dolgoznak jól, hogy egy "szakúságírót" is félre tudnak vezetni, vagy csak simán ennyire tájékozatlan.

    Mindenesetre sem a hírben szerpelő telefonnak, sem a T-mobile hálózatfejlesztésének nincs semmi köze a 4G-s mobil technológiához.

    Dchard