A térhatású zene létjogosultsága napjainkban és a jövőben.
-
80sDisco #36 Hali
Lehet,hogy félreértettelek,de ha nem ,akkor az amit írtál nem egészen igaz.A DTS valóban egy tömörítési eljárással előállított formátum,legfeljebb 48 kHz-es mintavételezéssel, 24 bites felbontással.De!Az adatátvitel DTS esetében elérheti az 1536kbps-ot,ami 60%-al több,mint a normál Dolby Digital esetében,ergo igen közel áll a PCM-hez,ezt viszont kár tagadni.Valóban nem lossless,de hidd el nekem,hogy nem mondanád meg a különbséget egy lossless stereo és egy sztereóban megszólaltatott DTS között.Azért írtam,az elején amit írtam,mert ez nem attól függ,hogy valaki el akarja-e hinni hogy jobb vagy sem.Az emberek 90%-ának a füle nem tud megkülönboztetni egy jó encoderrel készült 320-as mp3-at a losslesstől.Ha nem látod a kijelzőn,hogy éppen milyen formátumot ír ki,biztos vagyok benne,hogy Te sem különböztetnéd meg a DTS-t a losslesstől.Nekem nem gyenge erősítőm van,hallgatok rajta True-HD-t is (JBL falakon),de hidd el ,én sem mondanám meg,ha nem tudnám,hogy DTS vagy True-HD szól-e.Sajnos a fül lehetőségei végesek,csak ezt sokan nem látják be.Én sem,ezért vettem ilyen erősítőt :)