• Kornan
    #11
    A tudásnak ára van, jah ezért gondoltam, hogy fizetett alkalmazottak lennének, akik csinálnák és az országok közösen finanszíroznák. Szerintem, hasznos lenne az emberiség számára, ha minden/legtöbb tudás ingyen elérhető lenne bárki számára. A wikipedia döcög errefelé, de kétséges, hogy eléri valaha-e a megfelelő szintet, ezért kéne kicsit besegíteni szerintem.

    Később a végeredmény pedig olyan lenne, hogy ha egy egész életében városban lakó ember holnap elhatározná, hogy sárgarépát szeretne termeszteni az újdonsült kertjében, vagy akármit, akkor felmenne oda és ott szépen le lenne írva, szemléltetve lenne, mit kell tennie. Vagy szeretne megtanulni franciául, egészséges életmódra szeretne váltani,robot építeni.... Akkor az mind ott lenne pár kattintásnyira.

    Egy olyan dolog, amit méltán nevezhetünk az emberiség közös memóriájának.

    Amit adtál oldalt, ott nagyon specifikus szakkönyvek vannak, sok különálló szerzőtől összeszedve. Ez nem valami hatékony, mert ismerni kell mi a jó, ha nem ismered el kell olvasod és meg kell venned akár több könyvet is, nem biztos, hogy aktuális. Szóval több időt kell rászánnod, mintha egy helyen le lenne írva tutira jól, tutira minden, frankón. Persze, ha valakit valami csak felületesen érdekel, akkor nem kattintana rá a bővebben gombra, vagy ilyesmi.