• lapaleves
    értjük, egyszerűen ügyetlen vagy.

kvp: jók a kis "asztali" gépek, de még barkáccsal se mennek ennél sokkal lejjebb. anno 780g alaplapba raktam kisfogyasztású x2 athlont, de az se állt meg 40w alatt. mondjuk abból a 400w táp evett 10-et, de az kellett más miatt.

még lemegy az ember valami munkára tényleg használhatatlan atom-ion kombóval 20-25-ig de ott a vége. azért notival megvagy egy tizessel lejjebb, képernyővel együtt. oké nem hd, de nekem például egyátalán nem fáj. persze fel tudnék sorolni 5-10 jól hangzó érvet miért kell 1920 a 12" helyett, de egy átgondoltan berendezett asztallal vállalható ez is.

egyébként a legdühítőbb dolog pont a noti táp. hiába van kábé 12 voltod az akksi oldaláról, mégsem tudod 12v-tal etetni. a modern notik (ibm / lenovo amit próbáltam) letiltanak, ha nem tudnak kommunikálni az akksival tűzvédelem miatt.

egy 10 éves t21 noti még megeszi a 12v-ot az akksi érintkezőiről, nincs konverzió. az újabb notik autós töltői meg kis terhelésnél 75, esetleg 80%-ot nyomnak. pedig jó lenne az újakat is közvetlenül etetni, ha van "rendes" akksid úgyse kell bele a normál.

a noti tápok végülis csak a dc amperek alacsonyan tartása (vékony kábel) meg az akksitöltés miatt mennek 12v fölött. a macbookok repülős töltője ha jól tudom közvetlen 12v-tal eteti a gépet, csak az akksit nem tölti. persze abban meg nem kisfesz cpu van, plusz az nv gpu is eszik.