• kvp
    #33
    Egy jo asztali gep is fogyaszthat keveset es arulnak is ilyen gepeket. Pl. egy 64 bites core2solo-val szerelt gyari intel alaplap fogyaszt osszesen 35 wattot, maximalis teljesitmeny mellett es nem intel fele integralt vga van rajta, tehat meg nemi 3D teljesitmenye is van. Ennek az ara volt anno processzorral es minden massal keszre szerelve 14 ezer forint. Csak tapot, hattertarat es hazat kellett hozza kulon venni. Tapnak kapott egy gyufasdoboz meretu dc-dc tapot, amit egy laptop tolto hajt meg, hattertarnak meg egy laptop merevlemezt. (a haz egy fekete alu muszerdoboz a sarki alkatreszboltbol) Az egesz rendszer kijon egy low end laptop aranak felebol, teljesitmenyben meg egy kozepes laptop tudasat hozza. (a monitor/billentyuzet/eger kulso)

    Laptop billentyuzetekbol is van jo. En sokaig dolgoztam thinkpad-en, sokkal kenyelmesebb ugy egereszni, hogy az embernek nem kell levennie a kezet a billentyuzetrol es igy lehet mindket ket kezzel gepelni es egereszni is. Ha valaki nem tudja hasznalni a beepitett joystick-ot akkor vagy ugyetlen vagy nem allitotta be az inercia parametereket a sajat kezehez. Egyebkent a gombok azert vannak a space alatt, mert a joystick-ot a mutato ujjal szokas kezelni, mig a gombokat a huvejkujjal. (gorgetes: kozepso gomb + joy) Igy ket ujjal iranyithato az eger, ami kb. a multitouch-hoz hasonlo kezmozdulatokat igenyel.

    Egyebkent asztalon hasznalva egy laptopot az ember lecsukva betol a dokkolo egysegbe, ami kikapcsolt kijelzo es billentyuzet mellett lehetove teszi a kulso kijelzo es billentyuzet hasznalatat. Egyebkent ezert is erdemes manapsag kis kijelzoju laptopot venni, mert ut kozben konnyebb cipelni, ha hirtelen kell eleg a kis kijelzo, otthon es az irodaban meg mehet ra a hd monitorra.