• feri79
    "mivel a H.264 legjobb nyílt alternatívája jelenleg nem a WebM, hanem a Flash."
    Aki ilyet mond az nem tudja miről beszél!!!
    A Flash nem egy kódolási forma, a flash tartalmaz támogatást több kódoláshoz is.
    A fő probléma a h264-el, hogy bár magán célú lejátszásra ingyenes, ez csak azért van így mert a fejlesztő úgy döntött, hogy 201x-ig ez így lesz. De semmi nem gátolja meg abban, hogy úgy döntsön, holnaptól mindenki fizet.
    Egy nyílt forrású szoftvernél/algoritmusnál ez a veszély nem áll fent.

"A Google bejelentette, hogy a böngészője a jövőben nem támogatja a H.264-es kodeket"
    Ez aztán az érvágás! Azzal ugye tisztában vagyunk, hogy a "böngésző támogatja" az annyit tesz, hogy külön plugin nélkül lejátsza a HTML5 Video tag-ek tartalmát, amennyiben az a támogatott formátumok között szerepel. Tisztelettel jelentem én még nem találkoztam HTML5 Video tag-el, néhány demotól eltekintve. A Youtube videókat sem azért tudjuk lejátszani mert a böngésző támogatja a h264-et, hanem azért mert a Flash támogatja.

Ami meg a Flash-t illeti, két dologra használják leginkább:
    - Játékok - A HTML5 Canvas tag, ill a hardveres OpenGL/DirectX támogatás után nem lesz olyan rózsás a Flash helyzete
    - Videók - A HTML5 Video tag eléggé be fog tenni a Flash-nek, mihelyst a dekódolást sikerül hardveresen megoldani, ja és az egyik legnagyobb videómegosztó kinek a kezében is van? Már jelenleg is van Beta verziójú HTML5-öt használó youtube. Azért nem álltak még át rá, mert nincs egyetlen stabil verziójú böngésző sem ami támogatná. Firefox-ból a 4-es fogja tudni (február)
    Szóval szerintem a