• bobijub
    #6
    az ember sokféle helyzetben viselkedik hörcsög módjára.

    pénzért is megvesz olyan könyveket is, amiket el se nem olvas.
    van akinél a pénz szab határt, van akinél meg még a lakás mérete sem.

    a letölthető könyveknél mások a korlátok. a fizetős letöltésnél is, meg a legális ingyenesnél is meg az illegálisnál is.

    de egyben biztos vagyok. ha a papírhazacipelő könyvhörcsögök x-szer annyi könyvet táraznak be otthon, mint amennyit el tudnak olvasni, akkor az ingyenes letöltő virtuáliskönyv hörcsögöknél (függetlenül attől hogy legális vagy illegális) ez az arány jóval meghaladja a 10x-et. az ingyen letöltött könyveknél nincsenek akkora problémák a fizikai tárolással mint a papírkönyveknél. úgy érzem, hogy a letörlésük sem okoz akkora pszichés problémát, mint a feleslegessé vált, el se nem adható, el se nem ajándékozható papírkönyvek kidobása.

    ezeket így mind összerakva, az illegális letöltések számának sima beszorzása a piaci árral semmilyen értelmes számot nem hoz ki a tényleges üzleti problémákról.

    igen. könyvet fizetős elektronikus formában publikált könyv esetén is bűn.

    de a lopás mértékét mindig minden fórumon a reális érték minimum 10-szeresének feltüntetni nem sokban különbözik attól, amikor a tolvaj által elhurcolt cuccokhoz hozzáírják a leltárhiányt vagy a bankrabló által elvitt pénzt felplusszolják az addig elsikkasztott összegekkel.