• lmisi
    #10
    A felhő dokumentum írásra nem minden esetben jó, táblázatkezelésre sem biztos, Inkáb nagy adatbázisokhoz való hozzáféréshez igazi. Ilyen szempontból már benne is vagyunk.
    Google kereső, Zenefelismerő - Shazan, Térkép alkalmazások csatolt friss helyi információkkal, Facebook és társai, maga az Egész internet. Ha biztonságra vágysz tényleg nem jó a google doc és barátai. Ha meg akarod osztani vagy nyilvánosságra akarod hozni a dokumentumodat akkor viszont jó.
    Adat és szolgáltatás biztonság szempontjából persze az lenne a jó ha a felhőben futó alkalmazások baj esetén akár egyetlen megfelelően önnáló komponensen (Telefon, netbook) is tovább tudjon futni, mondjuk korlátozott képességekkel (Csak személyes adatok)és amint a felhőt ismét el tudja érni reintegrálódhasson.
    Ez vállalati alkalmazások esetén szép kihívás. Mondjuk kirendeltség leszakadna a vállalati rendszerről, de tovább tudna rögzíteni helyi adatokat. Visszakapcs esetén összeszinkronizálódnának az adatok. No ehhez újra kellene írni mindent...
    Na eszembe jutott, az internethez hasonlóan kellene működni a felhőnek, ha részeire szakad akkor is működőképes maradjon. Mondjuk az internet sincs senki tulajdonában konkrétan így a tuti felhő sem lehetne. A felhő(t)ket is az internet módjára kellene üzemeltetni. Így az üzemeltetésért lehetne díjat szedni ahogy az internet esetébe, de senki nem diszponálna egy kézben az összes adat fölött.