• matrix22
    #8
    Mar sok olyanrol is tudok mikor pl. az allamokban ezzel tobb uzlethalozat vissza el. Pl. rengeteg az olyan eset mikor az uzletvezeto megjegyzi egy feketerol, kulonosen akkor ha az nem is oltozik ‘urimodon’, hogy ez nem vasarolni jott ide hanem lopni.
    Kameraval az egesz helyseg tele van, aho meg az egyszeru alkalmazottnak is van egy ado vevo kis bogar a ruhaja alatt – arra a celra, hogy az kivel es mit tarsalog – amirol a legtobb polgar meg nem tud. Vagy ha probalsz tul nezni bizonyos uzlethalozaton, akkor jol megalaznak, hogy tanulj tiszteletet mert Te is csak egy szimpla vasarlo vagy a tobbi kozott. Ez abban szokott megnyilvanulni, hogy a kamerakon keresztul egyes alaklmazottat rad uszitanak, mire Te azt sem tudod, hogy mi tortent. Miutan kifizeted a hitelkartyaddal a portekat, az adataidat eltaroljak, es leadjak mas uzlet halozatoknak, kepeiddel egyutt, akik ugyan azt a meggyalazast eljatszak veled. Es ez lassan terjed mind a futotuz, amit megallitani nem lehet. Szepen arra josz ra, hogy mindenki alaposan figyel, es terjesztik rolad azt, hogy egy rossz fiu vagy. A nagy az ebben, hogy a vegen senkit sem tudsz felelosegre vonni, ott van de nem tudod, hogy kik. Pl. egy magyarszarmazasu elbeszelte volt, hogy O ugy kerult kelepcebe, hogy sokat jart egy mindenes uzletbe mint maszek, szoval nem szerepelt mint egy dolgozo szemely a nyilvanossagban. Ebbol kovetkeztetve belekeverodott O is, hogy O egy tolvaj, nem tisztesseges szemely. Honnan van az a keves penze is, ha nem szerepel a nyilvanossagba. Ilyen esetben monden mozdulatod figyelve van, es megvan a versenges is, hogy kitud jobb bizonyitekot szerezni rolad – esetleg kelepcebe csalni, hogy igen is ezt a szemelyt el kell itelni.
    ----
    Egy masik magyar a mutet utan a korhazba a furdoben arra ebredt, vizeles erolkodes kozben, hogy egy hang megszolalt - valahol - a falbol, es erdeklodtek a szoba tarsa irant, mert neki is vizelos problemaja volt az operacio utan, hogy az illeto talan ezt mind jatsza, hogy kijarjon neki egy keves honap betegsegi segely a munka adotol mivel kesett a folepulesi allapota.
    -------
    Vagy tortent olyan eset is, hogy a cimed utan megkerdojeleztek, hogy miert mesz tavolabbi uzlethalozatokba – eredmeny keppen csanynusitott leszel, mert a terfigyelo szerint gyanusan is viselkedel a termenyek kozott.

    - Az igaz, hogy ezek a mamutt halozatok kenyelmesebbe teszik eletedet, mikozben kinyomjak a kis fonyak uzleteket, mert nem tudnak lepest tartani, es futurisztikusan azon veszed eszre magad, hogy ha utalod is Oket, akkor is ra vagy kenyszeritve, hogy tolluk vasarolj. Valami elismerest kapsz, ha jol koltekezel, ha nem akkor nagy az esely, hogy a gyanusitottak koze kerulj.
    - Ez nem vicc, nem fantazia, de egy kurva valosag. Nalunk meg nem, de nagyleptekben mi is megerjuk, ha lessz ra erzekunk, hogy ezt eszre is vegyuk.
    - Nagyon gyakori az olyan eset Ma, hogy ha egy telepules ertesul arrol, hogy egy uzlet halozat tervez a kornyekukre betelepedni, a lakosag 88% ott van es tuntet ellene. Szerintem, sajnos ezzel esetleg kesleltetik, de mar megallitani nem lehet a terjeszkedest. Hisz Ok azok, akik az allamok elnoket minden negy evben anyagi tamogatasukkal megvalasztjak a mediaval az elen.