• B0nFire
    #3
    "Aki ezt írta látott belülről is kórházat, sőt még dolgozott is benne."

    Én meg feküdtem, megkockáztatom, hogy többet, mint amennyit egyesek dolgoznak, így nekem elég jó rálátásom van a dolgokra, igaz más szemszögből.

    Ha megkérdeznék az osztályvezető főorvost, akkor azt nyilatkozná, amit ő főorvosi vizitkor lát. El vannak rámolva a lomok az éjjeliszekrényről; a törölközők az ágy végéből, tiszta ágyneműben fekszik minden beteg, a katéterzacskók és pelenkák vadiújak, a nővérek kesztyűben és szájmaszkban intézkednek a betegek között, és a vénás injekciók csak és kizárólag orvos adja be saját kezűleg... mondom: ezt látja az osztályvezető főorvosi vizit alkalmával.

    Az igazság ezzel szemben az, hogy nem teszik tisztába a beteget ha beszart, merthogy "nincs pelenka", így 6-7 ember szagolja másnapig a szarszagot, a katéterzacskó kipukkan a húgytól, mert basznak kiüríteni; egyetlen kacsának sincs fedele, mind ott bűzlik a többiek orra alatt, tűvel adják be az infúziót, merthogy "nincs branül", ha meg véletlenül meg akarnál dögleni és meg merészeled nyomni a nővérhívó csengőt, akkor néha 5-6 perc is eltelik, mire bejön a "kedves" nővérke, és jól lebasz, hogy minek nyomkodod a csengőt! Ezzel kezdi, nem azzal, hogy "Mi baj van?"

    Takarítónő reggel 8-tól du 4-ig van. Takarítás 8-kor vizit előtt. Utána a beteg úgy szemetel, mocskol, szarik, hány, ahogy akar. Nem tudsz bemenni a budiba, mert körbe van hugyozva-szarva-hányva. Nincs aki feltakarítsa. A mosdó dettó. Néhány ember úgy használja ezeket a helyiségeket, mint aki barlangban lakik.

    Nekem már vért is kötöttek be úgy, hogy nem volt ott az orvos, mert mire megjött a vér, addigra ő hazament, az ügyeletes meg ki tudja merre járt. Orvos nélkül beköti a vért a nővér a saját szakállára. Oké, hogy a kockázat elhanyagolható, de nem véletlenül van előírva, hogy orvosnak ott kell lenni a műveletnél, mert ha valami gubanc van, mire előkerítik az ügyeletest, a beteg már rég beadta a kulcsot. Meg ilyen apróságok.

    Tudnék még egy hétig is mesélni ezekről, csak sajnos nem szívesen emlékszem vissza rájuk.