• kokyt
    Mint írtam is, a megújuló energia források hatékonyabb integrációja a fő cél. Ez szerintem már magában is elég ütős érv- Az eddiginél pontosabb fogyasztási adatokat valószínűleg nem hasra ütés szerűen találtak ki, hanem igényli a szabályzás.

Az erőműveket nem lehet csak úgy ki és bekapcsolni, a zöld energiának meg nincs kézzelfogható energiahordozója (a Nap csak nappal süt, a szél meg vagy fúj, vagy nem). Ezek miatt valahogy ösztönözni kell az embereket, hogy lehetőleg akkor használjanak több áramot, amikor épp van. Ezt hogy lehet elérni? Kedvezményes időszakokkal. Tehát ezzel nem a nép szívatása a cél, hanem ez a szabályzás egyik legfontosabb eszköze. Ennél is kézzelfogható előnye van a pontosabb fogyasztási adatoknak, mivel egyfajta visszacsatolást is ad arról, hogy mennyire ösztönzi a felhasználókat a időszaki árak, jól vannak-e belőve.

A pontos szabályzás által jó a szolgáltatónak, mert kevesebb lehet általa a hiány, vagy épp a felesleg, valamint optimális lehet az erőművek kihasználtsága is. Elsősorban ezekből kellene megtérülnie a szolgáltatók rendszerfejlesztési befektetésének.

Az értéknövelő szolgáltatásokra visszatérve, azokról senki sem tudhat még sokat, mert nagyban fognak attól függni, hogy milyen rendszert választanak kvázi szabványosnak. És igen, akár a telefonos kapcsolgatás is elképzelhető, amennyiben olyan a rendszer. Ezeknek a szolgáltatásoknak a minősége is fontos szempont kell legyen a szolgáltatónak is, mivel az átlag embernek (ahogy Neked, vagy nekem is) ezeken keresztül lehet eladni ezt az egészet.