lapaleves#10
kicsit össze vagy keveredve lila füst ügyileg. nem én akarom a jelenlegi mérőórákat lecserélni, ezért gondoltam jó lenne valami ütős (vagy legalább valami logikus) érv a megoldás mellett, ha már ez a parancs. szóval nem nekem kell megindokolnom miért akarok ilyet.
ha a szolgáltató nem tudja már most is mondjuk 5 utcánként meg ipartelepenként mérni az áramot, akkor dögöljön meg. mint mondtam ezen felül semmilyen többletinfója nem származik abból, hogy azon az egy lakótömbön belül épp melyik 20 gizike kezd mosni. mert átlagban ugyanannyi, még ha neked ez a statisztikai matekos megközelítés "lába nincs" is.
az emberek kezét ott fogja megkötni, hogy nyilván a csúcsidő drágább lesz. azaz mérlegelnie kell, és részben ehhez kell majd idomítania a napi programját. ha azt mondod, hogy a csúcsidő nem feltétlen lesz drágább, mint az átalány, akkor nem ugyanarról a világról beszélünk. ugyebár az árcsökkentést jelentene, mert akkor az éjszakai olcsóbb lenne, mint most. a pesszimizmusom azt súgja, ilyen nem volt, van, lesz.
az értéknövelt szolgáltatásokról fogalmam sincs, merthogy egy perces skálájú grafikonon kívül semmilyen értéknövelést nem ír a cikk. merthogy nem lehet mobilról bekapcsolni a mosógépet továbbra sem.
szóval én továbbra is "pesszimista" vagyok, de nem nekem kell magyarázni a bizonyítványt, hanem annak, aki velünk fizetteti majd ki a legalább 50-80 ezres beszélő órát. és még mindig ott tartunk, hogy szerinted ez azért jó, hogy ne nekünk kelljen a nem fizetők helyett is fizetni. érzed a finom ellentmondást?
az éves fogyasztás szerinti átalánynak szerintem semmi köze a témához. de ez biztos csak az én pesszimizmusom.
ha jól rémlik, akkor az éjszakai (vezérelt) áramot régen nem is lehetett bármire használni, de lehet hogy ez már nem téma. de még ettől eltekintve sincs semmi köze ehhez a megoldáshoz, hiszen ott nem tudod mikor kezdődik, itt meg óra szerint lesz.