A grafikus és számjegyes minimalizálási módszer
  • Hugh Hefner
    #51
    hu a szamjegyes minimalizalas az melyik is? otletem sincs hol vannak a jegyzeteim, de ha jol emlekszem, akkor az az, amelyikben tobb oszlop van, akkor ha jol emlekszem akkor azt igy kell: (de vmi okos biztos megmondja, en vegulis nem infosnak tanulok) (igazából csak a metodikájára emlékszem, arra hogy mi miért van, az már nem nagyon van meg)

    1. oszlop: fogod es megnezed, hogy kettes szamrendszerben hany 1-es használsz fel, és növekvő sorrendben felülről lefele írod fel, vonallal elválasztva
    2. oszlop: itt a különbségeket nézed, azt nézed, hogy a számok között hol van olyan különbség, ami kettő hatványa. azért kell az első oszlop, mert úgy nézed, hogy az első oszlop első csoportjából hasonlítasz össze számot a második csoporttal. aztán a második csoportot a harmadikkal, és így tovább. és így a második oszlopba is csoportokban jönnek ki a számok, amit így jelölünk mondjuk, 4,6 (2), a 4-et és a 6-ot hasonlítottad össze, és a különbség 2.
    3. oszlop: lövésem sincs : \ nem emlékszem már, de mintha valami olyan lenne, hogy egyértelművé teszed, és kizárod azt ami többször van, de tényleg nem akarok hülyeséget mondani.

    mondjuk a te példádat nézve:

    a faszom, ez egy köcsök feladat, nincs második oszlop, mondd meg a tanárodnak hogy egy geci, elkezdtem csinálni, az 1. oszlop megvan, a 2.-at nemtom, tényleg nincs pár. nézd meg karnaugh táblával, ha ott sincs, akkor ezt tényleg nem lehet, fel kell írnod az összeset egyenként