• VRSDM
    #12
    emlékszik még valaki hogy mekkora netbook láz volt?
    az legalább ekkora őrültségnek számít ha azt nézzük, hogy hányan vettek alacsony teljesítményű eszközöket, csupán netezgetni, ímélezni, csetelni, videókat nézegetni, esetleg gyenbébb játékokkal játszani.

    mindez most kapható sok-sok extrával, kényelmesebb környezetben (törpe klaviatúra / pici tapipad) könnyebb kivitelben, hosszabb aksi idővel.

    egy szó mint száz, nektek nincsen rá szükségetek, de mindenki másnak igen.
    inkább tartom baromságnak egy 100+os telefon vételét mint egy ilyen eszközt.

    nekem teljesen megfelel az irányvonal (bár még kivárok a számomra teljesen ideális eszközre... tegra2 10+óra üzemidő usb portok android hdmi 1080p lejátszás dlna.

    én speciel nem a gép elé ülnék le elvonulva a szobámba egyedül, hanem a nappaliban lecsüccsennék a kényelmes kanapéra, szórakoznék az interneten mint amúgy is, ha úgy adódik dlna-n keresztül egyből megmutatom a család többi tagjának a plazmán az éppen aktuális / vicces videót, cikket, képet, akármilyen média tartalmat.

    ha elmegyek otthonról, de eszembe jut valami amit megnéznék szívesen, elolvasnék, utána néznék, informálódnék, akkor ezen tenném (teszem majd) nem pedig egy 3-4 colos telefon panelen bénázva.

    prezentációk során könnyen körbeadható, mindenki számára egyértelmű a használata, tapicskolni még a nagymamám is tud, egyszerű felület, sok-sok alkalmazás.

    én azt nem értem hogy hogy lehet hogy valakinek nincsen ilyenre szüksége.

    persze komoly produktív munkára nem alkalmas. viszont aki csak a hordozhatóság miatt tart laptop-ot annak meg egyértelmű alternatíva lehet.

    otthon megmarad a komoly teljesítményt kiszolgáló asztali gépem a munkára, a kis táblám meg szórakoztatja az egész családot.

    /pedig van erős gép, erős laptop, erős netbook, és okosteló is. még sem szolgálja ki semmi sem a fentebb leírt igényeket.

    nameg lehetne vele hádé filmeket streamelni a tévére, nem kell még egy plusz lejátszó a tévé alá. szóval szerintem van felvevő köre. de inkább a fiatalok körében.

    /amúgy. rossz nézni édesapámat, ahogy az asztalnál a laptoppal bénázik, szemüveget vesz hogy jól lássa a tartalmakat stb.
    ezt csak fogod simogatod és elbűvöl :)