• bunny
    Nincs ebben semmi meglepő, én 12 évet dolgoztam külsős rendszergazdaként polghiv, minisztérium stb-ben. Ennek az összegnek az 1/3-s elmegy megvesztegetésre, a maradék 1/3-a meg arra, hogy a közbeszerzett szutyok mennyivel drágább, mintha kimennél az első boltba megvenni ugyanazt. A fennmaradó összeg a reális arra amit vettek, de amit vettek annak a töredékére sincs szükség ahoz, hogy a gépeken általábban használt alkalmazásokat futtassák.

Jó példa erre, amikor a P4-es IBM R40-eseket 5 éve a választások után 20.000ft-ért megvették a képviselők (független becslés 100e+ értéket mondott rá AKKOR), pedig az a laptop még simán kihúzta volna a következő 4 évet is, mert netezni, office 2003-mazni igencsak bőven elég volt. Aztán megszavaztak maguknak egy negyed millás 17"-os fullbilles laptopot mert az volt a legdrágább, aztán amikor megjött kértek mellé egy hordozhatót is, mert rájöttek hogy az a nagy asztalméretű "laptop" K nehéz. Bukó 80e + 250e+ kb. 200 az új laptop, lehet számolni. És ez egy "apróság" csak a sok közül. Mondjuk úgy, hogy az igen tisztelt képviselő urak még egy 2000ft-os pendrive-ot se vettek saját pénzből otthonra, mert sajna nem tellett a fizetésükből.
    De láttam én már olyant, hogy főpolgiba vettek dualcore-os gépeket, majd rá egy évre az egész levesbe mert vékonykliens sun szarokkal a jövő, aztán ja mégsem, ismét vettek asztali gépet. Új vezetésnek nem jó a win, nekik apple gépek kellenek, demszky nevén egy tucat laptop, szerintem a kutyának is volt otthon céges laptopja. A tíz és százmilliárdok repkednek és mennek levesbe, miközben az átlag polgárt néhány milliárdos spórolásért szívatják mindenféle extra húzásokkal. Aki egyszer ebbe belelátott már semmin nem csodálkozik, max azon, hogy mennyire birka a magyar, hogy tűri ezt