• rroolli
    #48
    Én is sokkal jobban örülnék egy Imperium Galactica 3-nak.
    Mielőtt valaki megint a Nexus: Jupiter Incidentet emlegetné, elmondanám, hogy annak a játéknak a világon semmi köze az Imperium Galacticához és a Digital Reality-hez. Külföldi cég fejlesztette azt a játékot, csak megvették az Imperium Galactica nevet, így egy darabig IG3 néven futott a projekt.(Ami szerintem nem más, mint a fogyasztók hülyére vétele, mivel a játék tartalmának semmi köze az IG-hez, azon kívül hogy űrstratégia). Aztán kifutottak az időből, lejárt a szerződés és elvesztették a névhasználati jogot, így átnevezték a játékot "Nexus"-ra.
    Azt sajnálom, hogy a cikkírok nem hangsúlyozták annakidején nyomatékosan, hogy "ENNEK AZ IG3-NAK KÖZE NINCS AZ IG1-2-HÖZ, CSAK A NEVET HASZNÁLJA EGY KÜLFÖLDI CSAPAT". Szerintem az emberek többségének fogalma sincs erről és csak azért várták lelkesen az IG3-at, mert iszonyatosan tetszett nekik a MAGYAR nyelvű és MAGYAR fejlesztésű IG1-2 és valami hasonló csodára számítottak.

    De én örülök neki, hogy a külföldi csapat elvesztette az IG márkanevet, így legalább nem lopták el azt a dicsőséget, amit szerény hazai csapatunk, a Digital Reality évtizedek alatt felépített.

    Ha így nézzük, a Haegemoniát tekinthetnénk IG3-nak, hiszen a Haegemonia fejlesztése az "IG3"-al párhuzamosan zajlott, csak ugye a Digital Reality nem nevezhette a saját játékát Imperium Galactica 3-nak, mert a névhasználati jogot elvették tőlük.

    DE! Most ott tartunk, hogy szabad az IG3 név, szóval szerintem nagyon jó húzás lenne kiadni 1-2 éven belül egy "Imperium Galactica 3"-at a Digital Reality-nek, amiben visszatér a gyökerekhez. A Haegemonia jó játék, de az IG játékosok többségének nagyon hiányzott belőle az építkezés, a tank harc és még sok más dolog. Ezeket mind-mind vissza lehetne hozni, mai modern grafikai körítéssel.
    Szerintem vinnék mint a cukrot!!