• Soto
    #32
    Julius Caesar! Fölöttébb szerényke nevet választottál. Ráadásul Caesar két legjobb mondását idézed: az első, amikor átkelt a Rubikonon, a másodikkal a Zelánál aratott győzelme után üzent Antoniusnak. Caeser zseniális hadvezér volt. Nála csak Nagy Sándort és a honfoglaláskori magyarság hadvezéreit tartom jobbnak, például Bulcsú horkát, aki rendszeresen ronggyá verte az úgynevezett Nyugat pökhendi haderejét.

    Ami az indiaiakat illeti, a javaslatoddal ellentétben nem kell utána néznem, ugyanis nagyon jól ismerem és tisztelem a kultúrájukat. Az észrevételeddel részben igazad van. De csak részben! Az indiaiak valóban kiváló természettudósok, csak sajnos ugyanabban a helyzetben vannak, mint a nagyszerű magyar tudósaink: BRAINSTORMING.

    Az elméleti fizika gyakorlati megvalósításához óriási tőke és technológia szükséges, következőleg az indiai tudósok zöme az USÁ-ben működik. Nagyon sok barátomat megvették az amerikaiak. Nem azért mentek el, mert nem szeretik a hazájukat, hanem azért, mert egy bizonyos szint után itthon nincs anyagi fedezet és megfelelő technológia a kutatások folytatásához. És aztán mi lesz? Méregdrágán megvesszük az ameriaktól azokat a technológiákat, amelyeket magyar elmék fejlesztettek ki. Erre tipikus példa Los Alamos, ahol a magfizika hatalmas egyéniségei Teller Ede, Szilárd Leó, Wigner Jenő, Neumann János megnyerték az USÁ-nak a második világháborút.