Komolytalan#52
Az a baj, hogy olyan számok arányairól vitatkozunk, amit se te, se én nem ismerünk. Teljesen nyilvánvaló, hogy van felső 10ezer (vagy 1 millió, vagy akármennyi), és ez országfüggetlenül létezik (még Kubában is). Az is teljesen nyilvánvaló, hogy az hogy ők olyan pozícióba kerültek, amilyenbe, annak oka van. Ennyi erővel lázadhatnának a lovak is, hogy milyen igazságtalan a társadalom, mert nem az emberek cipelik őket, hanem fordítva. És az emberek plazma tv-t vesznek, ők meg csak szénát meg zabot kapnak. Mondjuk ettől én még nem mondanám, hogy a lovak szarul élnek, mert van tető a fejük fölött, van kajájuk, kihordják alóluk a szart. És ezért persze dolgozniuk kell, és persze az ellátás ára nem biztos hogy ugyanannyi, mint a végzett munka díja. Ne gondoljuk hogy a fejesek jobban bánnak velünk, mint ahogy mi bánunk az állatokkal.
Más kérdés az, hogy egy lónak más jogai vannak Ukrajnában, meg mások Németországban. Akárhogy is nézzük, én inkább Németországban lennék ló, mert ott lehet többet kap a ló, mint amit dolgozik.