• Papichulo
    "Ha röviden akarok válaszolni, hogy miért gondolom azt, hogy veszélyben az élete, csak azt mondom, hogy hogy lenne biztonságban egy olyan állam/hatalom esetében, amelyik példákkal bizonyíthatóan xarik a nemzetközi jogra (esetenként a sajátjára is) és emberek 10-100 ezreinek élete szárad a lelkén, ha csak az utóbbi 1-2 évtizedet nézzük."

De ez mind lenyegtelen abbol a szempontbol, hogy a nyugati vilagban nincs gyakorlata a whistleblower-ek allami szinten valo likvidalasanak. Lehet felni, de ez a felelem alaptalan. Lehet utalni az USA-t, de legalabb tenyleges es nem elkepzelt dolgok miatt tegyuk azt.

"Te mennyire éreznéd magad biztonságban egy bengáli tigris társaságában?"

Ha ugy vesszuk, joparszaz million eleg jol elnek enne a tigrisnek a tarsasagaban es a tigris nem bantja oket! Sot a vilag minden reszerol emberek millioi vagynak arra, hogy bekoltozzenek ezen tigris melle.

"Nekünk nem kell bizonyítani semmit, elég ha egyetértünk Assival."

Circular reasoning fallacy

"Neked kéne bizonyítanod, hogy Amerika a híresztelésekkel ellentétben nem bánik rosszul a POLITIKAI foglyaival, ami lévén, hogy az amcsi kormányzat elismerte a kínzásokra történt parancsadást elég nehéz lesz. De azért drukkolok, hajra!"

Ertsd mar meg, hogy en nem allitottam, hogy az USA nem banik rosszul a politikai foglyaival! Miert kene valami olyasmit bizonyitanom amit nem is jelentettem ki? Ellenben te azt allitottad, hogy Assange eletveszelyben lenne az USA bortonrendszerben, holott meg egyetlen informaciokat kiszivarogtato embert sem oltek meg ott a titkosszolgalatok. Ennyi erovel azt is mondhatnad, hogy Assange nagyobb veszelyben lenne USA-ban, mivel ott sokkal tobb ember hal meg antianyag-robbanasok kovetkezteben. Erre is kb. ugyanannyi precedens van.

"Nem egészen, Pitzerrel csak egy gond van, hogy nem az általad leírt 10 éven belül lett "öngyilkos", én csak ezért nem erőltettem a dolgot, csak jeleztem volna, hogy Assi eredeti példája JFK/Ruby-ra vonatkozóan lehet, hogy még szerteágazóbb igazabb is, mint elsőre tűnik.

A hideghaboru alatt tortentek cifra dolgok, nem vonom ketsegbe. Tulajdonkeppen ezert is szerettem volna az elmult 10 evbol hasonlo eseteket. Ez a LtCmdr Pitzer dolog sem tul hiheto. Miert ot oltek volna meg egyedul a jelenlevok kozul? Raadasul 2 fejloves utan ongyilkossagnak alcazva? Az egesz JFK ugy egy nagy pandorra szelenceje, szerintem ne nyissuk ki azt most! Amugy is remekul eszrevetted, hogy nem felel meg minden parameternek.

"Adj egy emilt inkább elküldöm pdf-ben. Nem baj, hogy angol ugye, ezt még nem tisztáztuk teljesen, hogy milyen szinten vagy a nyelvvel.:D"

Kozben letoltottem magam is, de semmi utalast nem talaltam benne az indonez lany autobalesetere es megmondom oszinten, hogy miutam eljutottam addig a reszig, hogy Jezus Krisztus jelenik meg a protagonista hotelszobajaban egy olajtol csopogo gepkocsi-feltengellyel a feje folott es elkezd beszelni hozza, nagyot zuhant az erdeklodesem a konyv iranyaba.

"Előző hsz-ben leírtam. Olvasd vissza."

Nem talaltam Manning-gel kapcsolatban semmit. Megteszed, hogy ujra beidezed, cut+paste is eleg lesz? Koszonom.

"Nem egészen, de nem először mutatsz rá példát, hogy nem tudsz a sorok mögött olvasni."

Pedig en csak igy tudtam ertelmezni :)

Egy masik bajom az, hogy te surf&turf-szeruen valogatsz es valtogatsz a temak kozt es nyomtalanul elhalnak bizonyos szalak. Azert ilyenkor megemlithetned, hogy tenyleg hulyeseget irtal, vagy mondjuk nekem igazam volt. Ez olyan kulturaltta tenne a dolgot :)