LOL voltal mar Ángliaban? En itt elek jopar eve, bejartam tobb videket es tapasztalatbol beszelek. Hidd el, kiprobaltam, amit lehetett.. a hagyomanyos angol konyha kb a szazada a magyar konyhanak, a jelenlegi atlag angol altal evett "etel" pedig valojaban etelnek sem nevezheto..
Magyarorszagon terjed a gyorskajalas sajnos, de angliban mar nem is foznek.
A fiatalsag abszolut a gyorskajan no fel, a kisgyerekkel is kolat itatnak meg csipszet zabaltatnak meg a buszokon is, 2 meki kozott. Hihetetlenul undorito, ahogy (mar hagyomanyszeruen) csipszet raknak a szendvicsbe, a kenyeruk altalaban szivacs, maig nem ertem hogy birjak megenni. Barmi, ami finom Ángliaban, az kulfoldi. Ez teny.
Az angol (tradicionalis) gasztronomia az csak angol es semmi europai nincs benne, kostold meg. Foleg sultek, steakek, koretek.. vannak szoszok, de nem olyan mint egy ragu.. feher kolbasz, ham n eggs, bab.. Koze nincs az indiai etelekhez sem.
A gyarmatokrol hozott izek, pl. curry, nem epult be a tradicionalis kajakba, azt indiai kajakhoz hasznaljak, fokent indiaiak, az atlag angol nem eszi. Ha igen, akkor azt indiai es egyeb take-away-ekben veszik meg esetleg maguk probalkoznak meg egy indiai vagy mas kulfoldi recepttel.
Naluk az ertelmiseg igenis tudja, hogy a konyajuk nem jo, hasonloan a divathoz, az mas kerdes, hogy a showbizniszben a topon vannak, tehat minden szarjukat trendive tudjak tenni, sztaroljak magukat.. Kelet-Europa meg benyeli ezeket a trendeket. Ennyi.
Amugy Anglia mar nem is angol, amelett, hogy teljesen amerikanizalodott, egy angolnak kevesebb joga van mint egy pakisztaninak, vagy legalabbis nem olyan dorzsolt mint ok, vagy a lengyelek. Amugyis sullyed a tarsadalmuk, a mienk is, de anglia gyorsabban...