Én se teljesen tudom megérteni azt, hogy egyesek miért kezdtek el akkora baromságokat összehordani a PC platformról, időnként én is csak néztem. Divatos szöveggé vált konzolosok körében, hogy míg azt egyszer megveszik és 5 évig játszanak vele, míg PC -t félévente bővíteni kell ha normálisan akar játszani, ráadásul telepíteni kell, meg csoda ha elindul meg bugos, meg fúh borzasztó... :I
Mindenesetre a tapasztalatom az, ahogy így olvasom ezt a fórumot is, hogy kezdenek leszokni, bár az is igaz, hogy a PC kezd újra előtérbe kerülni (egyre több játékot jelenítenek meg), és valahogy stabilabbá is váltak, illetve a Windows 7 valahogy szerintem jóval stabilabb alapot szolgáltat a játékoknak, jóval kevesebb az ilyen egyéni megmagyarázhatatlan randomprobléma.
Ami tény, hogy a konzol szinte mindenféleképpen olcsóbban jön ki, de néhány dolgot azért szeretnek figyelmen kívül hagyni. Egyrészt a játékok 2-3e Ft -al drágábbak (hosszabb távon érdemes átszámolni, hogy végülis mennyivel is marad akkor olcsóbb), és hogy egy PC -n azért mennyivel több lehetősége van az embernek, az hogy a játékok meg vagy nem jelennek meg, vagy rossz minőségben, az meg nem a PC hibája, hanem a fejlesztők/kiadóké. És még egy, hogy a korábbi hardvereket is el lehet adni, lehet használtan fejlesztgetni és stb...
PC -hez meg az elmúlt 6-7 évben összegyűltek a dolgok, van joystickom, gamepadom, kormányom mondjuk tönkrement (5 évig bírta), bill+egér.
A másik kedvencem az a "konzolon csak leülök a kanapéra a hdtv elé, gamepad a kézben, mennyire kényelmes..." , mintha ezt PC -vel nem lehetne megcsinálni... (vezetéknélküli gamepad, hdtv-re gép kiköt, és game). PC-nek meg van az az előnye, hogy ilyen esetben lehet gamepadra is beállítani az irányítást akár FPS játékoknál (máraki ilyen mazoista), konzolt viszont bill-egérre nem...