sanyicks#32
Tudom, én fél évente szoktam szájkaratézni a t üfsz-ével amikor valami fasz rátol egy zajforrást a kábelhálóra és a netnél elveszik a letöltési szinkron, de szerintük a modem logban az a sok error meg critical besorolás, az nem is baj, meg a 10DB-t ugráló snr-sem, aztán 2 hét baszogatás után végre körülnéznek és rájönnek hogy jéé igazam volt. Ilyenek a szolgáltatók. Ők okosnak hiszik magukat, az ügyfél hülye azért hívja őket.
De ez nemtudom hogy jön ez ahhoz hogy, a programozóknak megtanítják hogyan kell 3 db 3 fázisú erőművi generátort bekapcsolni egy szimulált országos hálózatra, vagy megtanítják hogy x évben y rájött egy olyan számítástechnikai trendre ami 1 évig igaz volt, amúgy nem de szentírás ma is, vagy hogy x évben megépítették az y számítógépet. Merthogy ilyeneket tanítanak.
De pl az is hogy tudjon deriválni fejből (könyv használata nélkül), az is mire jó a programozónak. Hát persze lehet deriválnia kell az egyik programjának ha olyan témában programozik... de mi van akkor ha autógyári robotot csinál, vagy dns elemző programot, vagy vízlépcső vezérlőszoftvert? Akkor miért nem tanítják meg az autógyártás fortélyait, mikrobiológiával, és a folyadékfizikát, áramlástannal?
Szóval az a lényeg, hogy sokféle teljesen használhatatlan dolgot akarnak az emberbe verni, és sokszor specializálni akarják egy olyan irányba amerre az illető NEM akar menni, de mégsem választhat.