TES
  • Chris
    Nem tudom ki hogy van vele, de számomra az amúgy rettentő jól sikerült játékot nagyon agyonvágja a háromgombos joystickra írt kezelhetőség, az ui, az árkád-jelleg. Az, hogy nem lehet szélesebb körben bindelni a gombokat, "kedvencek" menüből kell válogatni és váltogatni a játék lepauzálásával a dolgokat, nagyon gyilkolja az élményt. Plusz nincs elég információ a tárgyakról, nem mutatja melyik apparel hova való (csuklóvédő pl. üti a kesztyűt, vmint csak egy gyűrű fér el az ujjakon?), melyik spell ismert már, stb.

Továbbá nem tudom, hogy csak az én hibám-e, de úgy gondolom, hogy erősen bénán lőtték be a csak varázshasználó karit. Tizenvhányas szinten járok, minden pontot magickára adtam, destruction felfejlesztve kis summoninggal, full magicka regenes cucc, de ha 2-3 ellenfél jön egyszerre, jellemzően a harmadikra, de sokszor a másodikra, egyszerűen nem marad magicka és következik a fogócskázás... Mindez dual castinggal meg impacttal, amit már bánok, hogy kivettem. Ez atronachot idézve kb. könnyebb annyival, hogy ez kezelhető, talán +1 ellenfelet is be lehet vállalni, de azért na... ne legyen már a mágus csak úgy játszható ha summoner. Komolyan nevetséges, hogy egy sárkány egy atronachhal easy-mode, míg 3 erősebb zombi vagy 1-2 dwemer gép megizzaszt.

A spelleket meg már meg sem merem említeni. Egyáltalán miért nincsenek olyan alteration spellek, mint pl. Morrowindben, gyorsabb futás, nagyobb ugrás, de a saját magad által "feltalált" spelleket már meg sem merem említeni? Az elején átkutyagoltam beállni a collegebe, hátha hozzájutok némi előnyhöz, de egy koszos faluban élő mágus is több spellt árul, mint az ottaniak együttvéve.

Ettől függetlenül hihetetlen jól megcsinálták a helyszíneket, baromi nagy a terület, nem láttam még két hasonló dungeont sem, piros pont azért, hogy minden dungeon végén gondoskodtak kijáratról, szóval hozza, vagyis inkább hozná az elvárt színvonalat, de ez a konzolos árkád mivolta nálam iszonyat nagy érvágás, szóval azért nem egy Morrowind. :D