Utat mutatna, vagy csak időpazarlás?
  • Balumann
    Nem csak erről van szó, azért ha végigolvasod a topikot azért találsz jónéhány igencsak jogos érvet arra, hogy miért lenne rossz bevezetni a katonaságot. Egy 3 hónapos kiképzés még nem mondható túl sok időveszteségnek, de ha már fél vagy 1 éves kihagyások lennének, az már komoly kiesést jelentene továbbtanulás vagy akár szakmaszerzés szempontjából.
    A másik, hogy bár jellemileg sok embernek valóban szüksége lenne valamilyen kiképzésre (vagy legalább sportra!), mert tényleg el van puhányodva, nem látom szükségét annak, hogy valószínűtlen, és gyakorlatilag esélytelen (ma már úgyis inkább technikai háború lenne) háborúra készüljenek, pláne a jelen helyzetben, amikor leginkább gazdasági, belső társdalmi, és természeti katasztrófák által okozott problémák ellen kell kűzdeni. 614 -es hozzászólásomat tartom, nem harci feladatra kellene felkészíteni egy Gárda szerű létesítményt, támogatni, akár kötelezővé tenni 1-2 hónapig, aztán opcionálisan, stb. úgyis rengetegen csatlakoznának.

Utóbb láttam, hogy kaptam a #626 -es hsz-en kívül is választ rögtön a hsz-em után, aminek úgy van értelme is.

"Elég egyszerű, aki be akar jönni ide:) de ugye erre jelen pillanatban kevés az esély, mert ugye rájöttek hogy el lehet foglalni egy országot háború nélkül is:(
    Ez a háború 20 éve folyik... és csak szólók vesztésre állunk.. pontosan látszik itt egyes emberek hozzá állásából... hogy is folyik ez a háboru."

Én nem nevezném háborúnak, és pláne nem mondanám, hogy vesztésre állnánk. Miben állunk vesztésre, mit veszítünk el? Ha valóban harc lenne, lenne még egyáltalán ország, lenne még magyar nyelv szerinted? Elveszítetted annak a jogát, hogy egészségesen, szeretetben élj valakivel, legyen lakásod, munkád, tanulhass, szórakozhass, sőt utazgathass (mostmár ennek a "harcnak" köszönhetően sokkal egyszerűbben külföldre is akár)? Mit sem érnek ezek, ha nem lehet valami ellen hősként harcba szállni és akár életet is áldozni annak?