Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
Caterpillar #17026 Elolvasva mindhárom hosszabb véleményt, nagyon érdekes ki mennyire másképp értelmezi ugyan azokat a dolgokat és ez számomra nagyon tetszetős. Jó olvasni, mennyire másképp gondolkodunk.
Nagy bajban vagyok ha azt akarom leírni melyik a legjobb vagy inkább legelfogadhatóbb befejezés. Mindegyik jó és rossz is, elképesztően nehéz megmondani és csakis az egyén értékrendjétől függ, nyilvánvalóan.
A 4. befejezés talán azért nem jó, mert igazából beleöl az ember a játékba 120 órát és tulajdonképpen elbukik. Nem ad semmilyen pozitív eredményt, igaz a legvégén ugye kiderül hogy a következő ciklusban "okosabbak" voltak.
A piros végződés talán azért nem a legjobb mert gondoljunk bele, egy olyan világban játszódik ahol mindenki tele van implantokkal (ergo szintetikus részekkel) és ezt mondja is a Catalyst, elpusztul minden szintetikus vagy amiben van szintetikus, te is. Most ezt vagy félreértettem, vagy ilyen szempontból a fellélegzés logikai bukfenc.
Másrészt viszont értelmetlen, mert a szintetikus "léforma" (ezen a szinten szerintem nyugodtan nevezhető létformának) kiirtása semmivel sem jobb mint kiirtani egy organikus fajt. A Reaperek célja a védelmezés, és ez többször elő is jön, ők valami olyantól védik a galaxist amitől még ők is "félnek". Érdekes módon azonban ha el is pusztul minden szintetikus a jövőben a kisfiú és az öregapó beszélgetnek, tehát a szintetikusok mégsem pusztították el a galaxist.
Másrészt el sem tudom képzelni VI és MI nélkül a modern világot, egyszerűen képtelenség, hogy bizonyos dolgokban ne kelljen a segítségük.
A kék befejezés nem lenne rossz, és alapvetően békés véget ér a "betakarítás", de nem látom hol a megoldás a Catalyst által felvázolt problémára miszerint az organikusok által létrehozott szintetikusok majd leigázzák őket, vagy a bizonyos fejlettségi szint elérése majd felkelti egy nagyobb "erő" figyelmét és bedarálnak minket Reaperestül mindenestül. (vagy ezt az egészet csak álmodtam és jól félreértem az egészet ezzel a bizonyos nagyobb erővel kapcsolatban)
A szintézis ha mondhatok ilyet talán a legharmonikusabb de egyben erkölcstelen is, legalábbis a kékhez képest, mert olyasmiről kell döntened amit nem mindenki akarhat, igaz a képeken az látszik hogy mindenki boldog lett hirtelen. És nyilván nem erkölcstelenebb mint kipusztítani egy létformát.
Az, hogy a Reapereket és a Catalystot mi vezérli, mi szerepel a programjukban és mennyire ébredtek öntudatra, nem tudnám megmondani, de az tuti hogy vannak saját érdekeik, lásd rough Reaper (amiről még csakt tudjuk hogy lesz dlc -ben, rendkívül kíváncsi leszek mit fog mutatni és hozzátenni a dolgok megítéléshez.) de az is sokat mond hogy a Getheknek is megvan a saját céljuk és tulajdonképpen ők is a békére törekednek a motivációjuk és a miértjeik pedig egyértelműen kiderülnek abban a részben mikor meglessük őket "belülről".
Nehéz kérdés melyik a jobb, szerintem mindenkinek más, de legjobb nincs.