Shepard végső küldetése a Föld megmentéséért
WIRÁGBOLT
FOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
WIRÁGBOLTFOV állítása
A játékmenettel kapcsolatban használjátok a SPOILER! gombot!
-
Végre valaki, aki érti az egész ME-t, a Synthesis elméletet, az organikus kontra szintetikus "háborút". A puskás analógia a legjobb példa eme dolgot leírni.
Igen, az organikusok hajlamosak a káoszra, háborúra. Mindezt olyan piti dolgokért, mint hatalom, pénz vagy magas pozíció. Hol van ez a Reaperek céljához? Ők a jófiúk, bár sokak gyomra ezt nem veszi be. Tény, ölnek, de ez a kisebb rossz. Az organikus-szintetikus háború oda jutna, hogy egyik a másikat, rosszabb esetben a gépek az embert teljesen kiirtanák. Ezzel szemben a Reaperek, csak fejlett fajokat veszik célba. Ez olyan, mint felégetni a füves pusztát, hogy utána megújuljon, ami megmaradt.
Sajnos én eme végső titokra túl hamar jöttem rá, úgy Thessia után és valahogy nem éreztem túl... epikusnak a végős csatát meg mindent. Úgy éreztem attól féltem a rossz oldalon harcolunk. Egy veszett ügyért, aminek meg kell történnie, különben még nagyobb káosz és mészárlás lesz.
Érdemes Javik-kal is elbeszélgetni. El is mondja miért veszélyes az AI. Ők tudják kik és miért hozták létre őket! Tudják a mi gyengeségünk és a hideg kalkuláció alapján mi organikusok szükségtelenek vagyunk. Ez nem gonoszság, ez nem népirtás, ez önkényuralom. Ez tény. Ezért is mondta, hogy vagy az organikusok káosza vagy a szintetikusok rendje létezhet a Galaxisba - a kettő "eszme" együtt nem fér meg!
Ha eddig bárki tudott követni kifejtem miért is a Synthesis a végső és legjobb megoldás. Az eddigi tények végett ugye valamelyik oldalról háború lesz a szintetikusok és organikusok között, a Reaperek meg teszik, amit tenni kell. Vagy a gépek így vagy az organikusokra törnek -> Saren és a Geth vagy a Quarian háborúja a Geth ellen. Senkit nem ámítson el olyan, mint a Quarian-Geth kibékülés, hogy igenis lehet együtt élni. Először a két faj állt össze, nem Xen és Legion lettek barátok. Másodszor egy közös és nagyobb ellenség végett álltak össze. Szóval eme barátság törékeny. De itt jön a Synthesis, ami végett minden gép kicsit ember lesz és minden gép kicsit ember. Én eme dolgot egy upgrade-nek mintsem újraírásnak értelmezem. Az EC Synthesis-es egyik jelenetében is érezhető eme megértés a két oldal között.
Ergo a szintetikusok többé nem tartják feleslegesnek az organikusokat, megérik őket és együt élnek velük. Az organikusok megértik a szintetikusokat, többé nem tartják pestisként fenyegető ténynek egy esetles AI megszületését és nem akarják tűzzel-vassal irtani, mert sokak szerint káoszt hoznak. A Reaperek meg... nos, mivel az örök háború és céljuk oka megszűnik rájuk illyes mód nincs szükség. Megértik és segítenek egy jobb jövő felépítésében, ami lehet utópia, de jobb, mint a ciklus végtelen ismétlődése, nem? A tudás és fajok, amik bennük élnek tovább élnek és a többi lény is megismerheti őket.