• karesz6
    Én értem mit szeretnél mondani és egy tökéletes világban igazad is lenne de sajnos nemm abban élünk. A véleménykülönbség nem baj. Azért szeretek fórumozni mert tudok ellentétes véleményű emberekkel vitatkozni.
    Amit sokan nem értenek abban amit írok hogy bár példákon keresztül de álltalánosságokról beszélek. Álltalánosságokban az lenne a véleményem hogy a wikileaks milliónyi módon okozhat szándékosan vagy véletlenül kataasztrófális következménnyel járó eseményeket vagy indíthat el folyamatokat. Sokan belekapaszkodnak 1-1 példába amit írok és állítják mint te is hogy az igazságnak nem szabadna bedönteni egy céget sem. Igazad van. De kérdés hogy ehhez az igazsághoz nekünk mennyi közünk van. Mennyiben befolyásolja az életünket ha tudunk xy ocsmány cselekedeteiről. Szerintem kb semennyire. Érdekes olvasni jót el lehet rajta hőbörögni de ez a max. Viszont ezt nem csak te olvasod hanem azok a tömegek is(politikusok, cégvezérek, brókerek, bankárok) akiknek a reakciója viszont a mi életünkre is kihat. És bizony nekik is piszkálják ezek az igazságérzetüket.
    "A majd normalizálódik csak ne derüljön ki hozáállás pedig sajnálatos".
    Itt egy példába kapaszkodtál bele. Ezzel a példával azt akartam érzékeltetni hogyha ezek a folyamatok a nyilvánosság előtt zajlanak akkor ki kell elégíteni a nép igazságérzetét a politikusoknak ez pedig garantálja hogy ha eddig több lehetséges forgatókönyv volt akkor a létező legroszabb valósuljon meg.

Nem ideális világban élünk hanem egy olyan rendszerben ami viszonylagos kényelmet és jóllétet képes biztosítani az emberiség szerencsésebbik felének (mi is ide tartozunk)kompromisszumként el kell néznünk az olajháborúkat álnok politikusokat csaló cégeket stb. Kellenek a rendszer működéséhez mert ezek tartják lendületben. Biztosan láttad a zeitgeist filmet ahol elmondják hogy a bankok hogyan teremtenek pénzt a semmiből. Csak azt felejtik el megemlíteni hogy így konkrétan 9x gyorsabban fejlődik az életszínvonalunk mint amennyi enélkül lehetséges lenne. A föld jelenlegi népessége és erőforrásai melett az egyes nemzetek kénytelenek zéró összegű játékot játszani amihez elengedhetetlen a titkok léte.

Ki lehet emelgetni az egyes aspektusait a wikileaks lehetséges veszélyeinek és mindet meg is lehet cáfolni de vedd észre hogy elbeszélünk egymás melett. Te egy tökéletes világot feltételezel a dolgok mögött én meg egy erősen tökéletlent. Azt kell észrevenni hogy egy olyan kérdésre ami mögött bonyolult háttér áll nem lehet egyszerű választ adni. Én azt mondom hogy egy vagy több hír sokféle módon képes lehet bedönteni a gazdaságot. Ezekből többet már le is írtam. Te azt mondod hogy az igazságnak nem szabad negatív következményekkel járnia. Ami egy tökéletes világban igaz de bármelyik másik világban a kérdés erős leegyszerűsítése.