• aaaaa
    #21
    Jó akkor vegyük az autószerelőt, vagy a telefonszerelőt. Mivel a gyári legális autó computer programozó programok szinte megfizethetetlenek, ezért kénytelen valamilyen hackelt programmal megoldani a problémát. Ha egyáltalán használ ilyet és nem kicserélteti veled a fél autót, találgatva mi is lehet a hibás. Te sem gondolod komolyan, hogy egy olyan autóhoz, amiből évente beesik 1 darab, ahhoz megveszi több millióért a gyári diagnosztika szoftvereket (ha egyáltalán kiadja a gyár hivatalosan)... Telefonnál ugyanez. Bár gondolom Te inkább elviszed a márkaszervízbe, ahol a köszönés is x10-es szorzóval történik.
    Tehát valahol Neked is jó egy csomó dolognál, hogy van hackelt, másolt megoldás, mert lehet, hogy egy tízesért megmondják mi az autód baja és nem hagysz ott 100 ezreket a "legális" megoldásra.
    Az meg hogy mennyi elvileg egy portfólió... Szerinted százasával rendelik az emberek a portfóliókat ? 1-2 elismert fotóstól lehet... De a legtöbb fotós örül, ha már a kitobnál egy fokkal jobb obit meg tud venni, és nem fog rohanni eredeti PS-t venni 200 ezrekért.
    Persze abban igazad van hogy, ha valaki cégesen nagyban csinálja, vegye meg. De a sarki telefonmágus, autószerelő, csóró fotós, stb., akinek kajára is épphogy marad, nem fog többszázezres szoftvereket venni, inkább szarabb munkát fog végezni, vagy használ másoltat, bármennyire is elítélendő.