• narumon
    #43
    "Előszőr mondanál egy árat gyárilag független iphone 4-re? :)"

    Írtam, hogy szolgáltatótól, mert bárhogy szeretitek ezt csavarni az emberek 90%-a nem függetlenül vesz telefont hanem egy szolgáltatónál. (ráadásul az iphone4ből nincs is független csak bugázva) Ráadásul ami minimum kell egy ilyen telefonhoz az az internet előfizetés.

    Elég sok telefon veri de csak így csuklóból itt van 3:

    "Nokia n8"
    Telenornál - 113 990 Ft

    "Samsung galaxy s"

    Telenornál 1 év hűséggel 123.490 Ft (8GB) - + 8GB SDHC (legolcsóbb 4e forint de ez csak class4 ami sebességben messze elmarad az i4 belső memóriájától)
    Iphone4 T-nél 1 év hűséggel 142.990 Ft (16GB)

    És akkor azt még nem számoltam, hogy bárki akár pár éve a szolgáltatónál van jelentős kedvezményt kap belőle (gondolom telenornál is, ezért nem néztem)

    "HTC desire"

    HTC Desire HD - 118 990Ft

    "Mellékesen eddig elhangzott 9 dolog amivel kevesebb egy iphone"

    Nem. Felsoroltatok 9 dolgot (melyik 9?) amivel szerintetek kevesebbet tud. Ennek jó része a szokásos tájékozatlanság a telefonról, mert a szomszéd Pityu nem tudott FLAC-ot lejátszani, ezért szerinte azt már nem is tudja a telefon. Pedig de.

    "Legyen 10. a flash(ami nem csak játékokra és reklámokra használatos, tehát kell),"

    Ööö miért mire még?
    DE tudod mit? Akard másra is használni, van flash képes böngésző iphone-ra. Az, hogy alig töltik mutatja, hogy mennyire érdekli az embereket a flash. Nekem sincs felrakva még soha nem is hiányzott, pedig én nyúzom a telefon netrészét rendesen.

    "Lehet telefonononként vagy összességében is, ahogy neked tetszik..."

    Azzal a stílussal ahogy te? Mert akkor ilyen hülyeségeket én is össze tudok szedni:

    1, NagySIM
    2, Nokia N8 képernyő 360x640 vs i4 640x960
    3, Nokia N8 - Symbian oprendszer (Huge minusz)
    4, Ovi Store és marketplace lényegesen kevesebb szoftver kínálata


    Nokia N8 egy újság szerint: "Unfortunately, the Nokia N8 can’t beat the iPhone 4 on quality, applications, OS and general design – but at least it put up a fight, hey?"

    "Na itt jót nevettem. Én inkább úgy mondanám, hogy nem csak, és ezt pont te mondod, aki minden leírt iphone szóra reagál mindenáron, és fikázza a symbiant, mindezt egy olyan cikk alatt, ahol szó nincs iphone-ról..."

    Akkor nézd meg a második hozzászólást.

    "ha nem adod meg az iphone 4 független árát. Remélem felsorolod azt az 5 jobbságot mielőtt te tűnnél el..."

    Nincs független ára ezt már letisztáztuk. Nincs olyan, hogy "jobbság" olyan van ami nekem megéri azt a 10-20e forint árkülönbséget a többivel szemben. (és ne felejtsük el, hogy kevesebbet sem tud bárhogy szeretnétek beállítani. Jajj bocs, FM rádió, okés belátom. Báár most néztem, hogy a Nokia N8 sem tud magnókazettát lejátszani pedig egy 10 éves 500Ft-os Walkamn is tudta ezt. Meg a mostani számítógépekben sincs hangszóró pedig a 10 évvel ezelőttiek mindegyike tudta. - Na jó ebből a részéből kiszállok, ugyanazt tudom leírni mint előtte bármikor; ha valakinek a telefonjára FM rádió kell (jézusom!) akkor NE VEGYEN IPHONE-t és kész! Már helyére is billent a világ.

    "Miért hasonlítod az iphonod egy alsó kategóriás olcsó telefonhoz? "

    Nem hasonlítom, csak én ebben látom az Android legnagyobb hibáját, tiszta PC. Bemegy a gyanútlan vásárló, hogy most mindenkitől az androidot hallja és vesz egy Samsung Galaxy 3-at ami egyébként egy jó telefon a pénzéért. Viszont ugyanúgy mint a PCnél bogarászhatja a szoftverek minimum követelményét, és rádöbben, hogy jé ez sem megy, jé az sem megy, jé játszani sem lehet rajta, stb stb. Hidd el, hogy egyre jobban fognak szaporodni ezek az emberek.

    "Hardverben biztos nem passzol oda. OS már más kérdés..."

    Ezen jót nevettem :)

    "psp egy célgép a telefon meg nem, én játéknál még mindig jobban preferálom a gombokat, mint a touchscreent, mondjuk ez tényleg ízlés kérdése."

    Így van! FPS-t a pspn sem lehetett játszani és touchon sem. Viszont nagyon jó kis stratégiák vannak amiket sokkal jobban lehet vele játszani, akárcsak a kalandjátékokat vagy a logikai játékokat.

    "Tényleg komoly probléma, remélem kiheveri valahogyan..
    Most viccelsz ugye? Na nehogymár egy játék miatt legyen jobb az iphone."

    Tehát egy FM rádió miatt (amit nem használnék ezért én vagyok a hülye) jobb a másik, egy játék amivel játszanék (ergo használnám) és nincs azért is én vagyok a hülye.
    Nem azt írtam, hogy világvége csak azért elég fusztráló, hogy régen PCn még nagy kedvencünk volt és most hogy játszok vele ő is le szerette volna tölteni, és rájött, hogy ilyen nincs az ő telefonjára. És ebben nem ez az egy játék a zavaró, hanem az összes többi is.
    (Ha most megint azzal jössz, hogy ez nem fontos akkor tényleg megkérdezem, hogy miért is a kettős mérce???)

    "Biztos vagyok benne, hogy van olyan játék, ami meg androidra van, és iphone-ra nincs."

    No ezt nem hinném, szerintem egyetlen appot nem tudsz mondani ami androidra van és iphonera nincs max más néven.

    "Ez mind a két irányba változhat, mint sok másikra, vagy nem. Ettől függetlenül még mindig elsősorban telefonokról beszélgetünk."

    Egy telefont a komplett felhasználói élmény határoz meg, ami ha hiányos (vagy a user azt érzi, hogy hiányos akkor az neki fusztráló. Ezért elhiszem, hogy van akinek az FM rádió hiánya teljesen az. Amit viszont a "másik oldal" nem tud elfogadni, hogy ez néhány (sok) embert annyira érdekel mint egy lepkefing. Ezzel van a baj. Semmi vita nem lenne a forumon, ha a második hozzászólás nem azzal kezdődne, hogy az iphone mennyire buta szar telefon (pedig csak az emberünk tájékozatlan ugye), egy olyan hírben amiben nem is az iphone a téma. Valahogy a "másik oldal" mindenkit akinek iphoneja van hülyének próbál beállítani. Eszébe sem jut, hogy esetleg az az ember is megnézett mindenfélét, feltúrta a netet, kikérte mások véleményét (nem a szomszéd Pityuét), és utána döntött. Csak neki teljesen mások a fontos dolgok mint egy másik embernek.

    Egy hülye példa, de pl barátom mindig kombiautót vesz, ő is azzal jön, hogy csak a kombi mert abba még a rotátor is belefér. Erre mondom neki azt, hogy nincs rotátorom. Sokkal fontosabb, hogy a sedan kocsi ezerszer jobban tetszik mint a (szerintem) ormótlan kombi, aminek a hátulja csak üresen ácsingózna. Ugyanez van a telefonok néhány funkciójánál. Elhiszem, hogy valaki Petőfi rádiót akar egész nap a telefonján hallgatni, de én ha véletlen rádiót hallgatok (megjegyzem otthon nincs is FM rádiónk már), akkor azt talán a kocsiban teszem (bár ott is inkább cd vagy dvd megy)

    "Mellékesen még mindig várom a választ, hogy miért olyan f*sza az iphone sms, meg email "rendszere". Vagy lelépsz inkább?"

    Én nem lépek le imádok forumozni, sőt a jó és ésszerű vitákat is szeretem, bár igaz, hogy személyesen egy sör mellett jobban. Amit korábban is írtam emailt és amire válaszoltál az E51 vonatkozásában. Nem a szoftverrel van baj hanem azon a telefonon egy átláthatatlan semmi. Most az a három amiről beszélünk ott nincs gond, mert mindegyik szép nagy kijelzős, érintőképernyős igy gyak olyan mintha a gépen emaileznél. Az SMS rendszer is csak a régiekhez képes újdonság gondolom a Symbian is tudja már, hogy nem külön külön kezeli az smseket hanem ez egy helyről jövők egy csoportban jelennek meg.

    "Egyébként meg nem hiszem el, hogy a 10 felsorolt dolog közül egy sem hiányzott neked soha, vagy nem okozott problémát."

    Azért mert a felsoroltak nagyrésze benne van a telefonban csak a hülye forumok miatt rengeteg ember aki nem használt még iphonet ezt szajkózza. A BT fájlküldéstől kezdve mindenre van egyébként megoldás, persze ahhoz már jailbreak kell (ami valamiért problémát szokott okozni az itteni forumozóknak ellentétben a rom főzésekkel - én ezt is kettős mércének érzem)