• Madve
    "Az a baj, hogy ez számtalanszor bebizonyosodott már, hogy aki az iphonet szídja az sem tud helyette másikat mondani, csak 4-5 különböző telefonból lehet összerakni a tökéletes telefont, mert az egyiknek ez hiányzik a másiknak az. Jelenleg sem tudok "übertelefonról", de még az iphone4 közelít hozzá a legjobban (hangsúlyozom, hogy az én igényeim szerint)"

Én nem tökéletes telefonról beszéltem. Miután szinte az összes okostelefon többet tud mint egy iphone, nem nehéz jobbat találni...

"Szerintem arról is lehet bőven írni, csak hát ilyenkor a másik oldalról jön az a duma, hogy nem fontos, stb stb."

Ez csak mellébeszélés...

"3 dologgal és mindenki ezen lovagol már elég régóta;"

4. memkártya
    5. microsim
    6. Itunes nélkül nem lehet a memóriát csatlakoztatni
    7. fájlkonvertálások szükségessége
    8. videóhívások
    9. multitasking? Jobb mint a többin... :D
    és még sorolhatnám elég hosszan, de most lusta vagyok folytatni. Alapvetően egy csomó dolog, ami korlátolttá teszi a telefont, és annak zártsága miatt nincs is rájuk normális megoldás.

"Ezt most nem értem, én ajánljak alternativát amikor én meg vagyok vele elégedve?"

Magyarul mondj megoldást, vagy maradj csendben, de semmi esetre se magyarázd meg, hogy miért hülyeség szerinted, ami másnak probléma.

"Látod látod, már fordult is a kocka."

Melyik ponton? Biztos lemaradtam róla...

"Az meg, hogy jön újabb?? ehh...)"

Ezzel meg mi bajod van?

"Barátom Nokia E51-el emailezik."

A barátod gondolom az elavult mail for exchange-et használja. 2008 óta van az e-mail nevű alkalmazás a nokiától, talán az ő telefonjára is elérhető, nézzen utána. Az utóbbi 2 év nokiáiban meg mindkettő ott van gyárilag.

"Mhm, amikor telefon vettem még anno az iphone 3G esetén eléggé szétnéztem a piacon."

Éppen ezért néz szét megint, mielőtt elkezded védeni az iphone-t a hiányai miatt, vagy megpróbálnád a többi fölé emelni. Az iphone csillaga már hullócsillag lett, semmi új nem jelent meg a 4-el sem, inkább csak hiánypótlásokat, vagy alternatívákat hozott az ios hiányaira.

1, Az email rendszere - miért, és mivel jobb?
    2, és 4, Szerintem a többi telefonnál is akad mindenre app, a jobbak meg elérhetőek androidra meg symbianra is, vagy ha nem, akkor rövid időn belül megjelennek. Mind a három platform erre gyúr, a mennyiség meg egy másik dolog.
    3, Podcastok - azok melyik platform alól nem érhetőek el?
    5, Egy psp-nél jelenleg egy telefon sem jobb, a játékokra meg ugyanaz igaz, amit az alkalmazásokra is írtam.
    6, az iOS gödülékenysége, hibátlan kezelhetősége, sebessége - android, ios, symbian v3 mindhárom hasonlóan gyors, gördülékeny, és könnyen kezelhető. Symbian v3 jóval gyengébb hardveren hozza mindezt.

"Ezek amiben a konkurencia hol kisebb hol nagyobb mértékben le van maradva még mindig szerintem."

A lemaradás az iphone 4 jellemzője.

"Egyébként meg kurva jó az SMS rendszere"

És ez miben merül ki?

"rengeteget használom a Skypeot a böngésztő"

Skype régebb óta elérhető symbianon. Böngészni meg én is szoktam...

"ezekben nem jár előrébb de hátrébb sem."

Mivel sem a skype-ot sem a webet nem az apple gyártja ezek nem számottevőek, itt csak az a lényeg, hogy legyen, meg működjön..