• psishock
    #26
    "Nem megy el semmilyen információd a gépedről sehova, pont az a lényege a privacy-nek." Szerintem igen-igen naív vagy, ha tényleg ezt hiszed.

    Lehet.

    De az is lehet, hogy nem vagyok over-the-top paranoiás, és tisztában vagyok egyes dolgok pontos működési rendszerével. Mond el kérlek mi nem világos abban, hogy te *letöltesz* egy szűrőlistán a központi adatbázisukból, majd az *lokálisan* blokkolja a böngésző funkciójának segítségével, az oldalak nem kívánt tartalmát illetve a beágyazott tracking szolgáltatások funkcióit?

    Abban igazad van hogy sokat "fejlődött" a net, a manapság menő új oladalakhoz már nem elég egy Opera 5. Egy csomó új technológia jelent meg amit régi böngészők képtelenek kezelni. Világos. Csakhogy weboldalakra információért látogat el az ember és hogy a szavaiddal éljek a "régi plain-html fekete szövegek" megjelenítése ehhez untig elég. Nekem cseppet sem hiányoznak a flash animációk meg a többi csili-vili marhaság. De úgy látszik én vagyok nagyon konzervatív.

    Amit te csili-vili marhaságnak ítélsz meg, azt más ember nap mint nap használandó fontos funkciónak. Az információ nem csak szöveges formában létezik, és közel nem úgy tudsz a legkönnyebben elmenni rajtuk, keresni közöttük, hogy fogod a könyv elejét, majd szépen lassan lapozgatod a végéig, hátha megleled amire kíváncsi vagy. A Video és audio szolgáltatások is rettent nagy szerepet játszanak a mindennapjainkban. Azon felül te magad látod, hogy akár itt is, a statikus cikkezésen felül bizony igényt tartasz a közösségi összeköttetés beágyazására, ahol a felhasználók kommentekkel és egyéb beágyazott elemekkel láthassák el dinamikusan az oldalakat, segítve egymást a kapott információ széleskörűbb megértésében, illetve más szemszögekből való megítélésében. Az is jól esik gondolom, hogy egy-egy cikkhez mellékelve láthatsz egy pár képet, esetleg 2-6 perces beágyazott hangos-flash videót, ami vizuálisan bemutatja az adott témában leírt dolgokat.

    Ne vedd sértésnek, de szerintem hülye duma ez a "konzervatív maradi vagyok, nekem nem kell a web2!", hiszen aktívan használod minden nap, csak magadat ámítod az ellenkezőjével. Nem abból áll az egész modern böngészés, hogy kattanok valahova, aztán háromdimenzióban megfordul az adott oldal, majd egy csillaghullással betölti a következő lapot. Na az rizsa lenne és ha megnézed gyakorlatilag nem fáraszt ilyesmivel egyik normális oldal sem. Itt csakis a funkcionalitásról, kezelhetőségről, kényelemről és az egyszerűsített információelérésről beszélünk.